Uusi diagnoosi

Sopiiko insuliinipumppu minulle?

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

 • Miten insuliinipumput voivat auttaa diabeteksen hallinnassa
Tehostaakseen verensokeriarvojen hallintaa, monet tyypin 1 diabetesta sairastavat käyttävät insuliinipumppua. 
 
Insuliinipumppu on pieni laite, joka vastaa kooltaan matkapuhelinta. Sitä voi kantaa helposti mukana vyöllä, taskussa tai jopa rintaliiveihin kiinnitettynä.
 
Insuliinipumpun avulla sinä ja hoitava lääkäri/hoitaja voitte paremmin jäljitellä terveen haiman insuliinituotantoa annostelemalla pieniä määriä pikavaikutteista insuliinia ympäri vuorokauden. Pumpun avulla voi säätää annostelua paremmin erityisesti aterioiden jälkeen ja öisin, mikä auttaa parantamaan diabeteksen hallintaa.
 
Usein toistuvien pistosten sijaan pumppuhoidossa on vain vaihdettava infuusiosetti 2–3 päivän välein.

Harrastin monia urheilulajeja ja halusin aina saada itsestäni parhaan irti, mutta huomasin että hyvää tasapainoa oli vaikea saavuttaa insuliinikynien avulla.

- Simon

MITEN MINIMED® 640G -INSULIINIPUMPPU AUTTAA GLUKOOSIARVOJEN HALLINNASSA?

MiniMed® 640G -insuliinipumppu mahdollistaa paremman glukoosinhallinnan, sillä sen avulla voidaan säätää annettavan insuliinin määrää ja vähentää näin hyper- ja hypoglykemioiden riskiä. Insuliinipumppuhoidon käyttäjät voivat hyötyä seuraavista: 

 • Helpompi annostus
  Insuliinintarpeen laskeminen voi olla monimutkainen tehtävä, sillä huomioon on otettava monia eri seikkoja. MiniMed 640G -insuliinipumpun sisäänrakennettu Bolus Wizard® -toiminto auttaa varmistamaan tarkan annostuksen ottamalla huomioon kehossa jo olevan insuliinin, senhetkisen glukoosiarvon, hiilihydraattien saannin sekä henkilökohtaiset insuliiniasetukset. 
 • Vähemmän pistoksia
  Insuliinipumpusta ohjelmoitu tarkka määrä pikavaikutteista insuliinia annostellaan 2-3 päivän välein vaihdettavan infuusiosetin kautta.
 • Enemmän joustavuutta
  MiniMed 640G -insuliinipumpulla voidaan nopeasti ja joustavasti muuttaa insuliiniannostusta esim. liikunnan ja sairauden aikana tai välipaloja varten. Tämä käy helposti napin painalluksella, ilman toistuvia pistoksia. Pumpussa on myös tilapäinen perusannosohjelma, jossa perusinsuliiniannosta pienennetään suhteellisesti esimerkiksi liikunnan yhteydessä.
 • Mukavampi käyttää
  MiniMed 640G -insuliinipumpun etuihin kuuluu myös langaton yhteys verensokerimittariin. Tämä mittari lähettää verensokeriarvot automaattisesti pumpulle ja mahdollistaa näin tarkemmat Bolus Wizard -laskelmat. Se tallentaa nämä tiedot pumpun muistiin, johon tallentuvat myös insuliiniannoksesi.

MITEN MINIMED® 640G -INSULIINIPUMPPU HELPOTTAA JOKAPÄIVÄISTÄ ELÄMÄÄ

Useat kliiniset tutkimukset* vahvistavat, että kaikenikäiset tyypin 1 diabeetikot, jotka siirtyvät monipistoshoidosta insuliinipumppuhoitoon, raportoivat elämänlaatunsa parantuneen ja tyytyväisyytensä hoitoon lisääntyneen.

MiniMed® 640G -insuliinipumppu voi auttaa ylläpitämään tavoitearvoja ja vähentämään hypoglykemiakohtauksia.* Insuliinintarpeen helppo hallinta mahdollistaa joustavamman elämäntavan.      

MiniMed® 640G -insuliinipumppu  ja ruoka

Ruoalla on keskeinen merkitys diabeteksen hallinnassa. Jos käytät monipistoshoitoa, aterioiden viivästymistä, niiden jäämistä väliin tai ruokavalion muuttumista voi olla vaikeampaa hallita. MiniMed 640G -insuliinipumpun avulla insuliinintarve on helpompi sopeuttaa syömiseen: esimerkiksi eri lisäannosvaihtoehtojen avulla on mahdollista vastata muuttuviin tilanteisiin ja ateriatyyppeihin.
 
Bolus Wizard -toiminto helpottaa tarvittavan insuliinin määrän laskentaa, sillä se tekee laskutoimitukset puolestasi seuraavien tekijöiden perusteella: hiilihydraattimäärä, glukoosiarvot, insuliini-hiilihydraattisuhde sekä kehossa olevan aktiivisen insuliinin määrä. Tämä auttaa varmistamaan, että saat juuri oikean määrän insuliinia glukoosiarvojesi hallintaan. 
                                                                                                                                                                             

MiniMed® 640G -insuliinipumppu ja liikunta

Säännöllinen liikunta on tärkeää keholle ja mielelle, ja useimmat lääkärit suosittelevat sitä. Liikunta voi myös laskea verensokeritasoa. MiniMed® 640G -insuliinipumppu antaa käyttäjälleen mahdollisuuden säätää insuliinin perusannosta liikunnan aiheuttaman tarpeen mukaan – kilpailutilanteesta kevyeen lenkkiin – ja auttaa pienentämään liikunnan jälkeisen hypoglykemian riskiä. Monet urheilijat, joilla on tyypin 1 diabetes, käyttävät insuliinipumppua glukoosinhallinnan parantamiseksi.

MiniMed® 640G -insuliinipumppu ja yölliset hypoglykemiakohtaukset

Perusannostarpeet voivat muuttua 24 tunnin aikana. Monipistoshoitoa käytettäessä pitkävaikutteisen insuliinin annokset säädetään yleensä keskimääräisen tarpeen mukaan, eikä niissä useimmiten oteta huomioon näitä vaihteluja. MiniMed Veo 640G -pumppua käytettäessä voidaan asettaa erilaisia perusannoksia tuntikohtaisesti henkilökohtaisten tarpeiden mukaan, mikä auttaa minimoimaan hypoglykemiat erityisesti yöunen aikana.

LÄHTEET

 • *Viitteet säilytetään arkistoituina ja ovat saatavana pyydettäessä; ota yhteyttä paikalliseen Medtronic-edustajaan.

 

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.