Uusi diagnoosi

Tyypin 1 diabeteksen diagnoosin saaminen

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

  • Diabeteksen hallinta alkaa kehon tarpeiden ymmärtämisestä
Monet miettivät saadessaan tyypin 1 diabetesdiagnoosin, miten sairaus vaikuttaa heidän elämäänsä – nykyiseen ja tulevaan. Tärkeä osa glukoosinhallintaa on ymmärtää, mistä diabeteksessa on kyse ja mikä vaikutus esimerkiksi syömisellä, liikunnalla, muilla sairauksilla ja jokapäiväisillä toimilla on glukoosiarvoihin.  
 
Aterian jälkeen ruoka hajoaa glukoosiksi, jota keho tarvitsee saadakseen energiaa kaikkiin päivittäisiin toimiin. Kehomme tarvitsee myös insuliinia, jota normaalisti muodostuu haimassa ja joka auttaa siirtämään glukoosin verenkierrosta soluihin.
 
Jos haima ei tuota insuliinia, glukoosi jää verenkiertoon eivätkä solut saa energiaa. Veren korkeat glukoosiarvot aiheuttavat diabeteksen akuutit fyysiset tunnusmerkit ja oireet. Diabeteksen hoitamiseksi on tärkeää ottaa huomioon monia sen hallintaan liittyviä tekijöitä, kuten glukoosin seuranta, hiilihydraattien saanti, fyysinen aktiviteetti ja insuliinintarve. Näin voidaan varmistaa hyvä glukoosinhallinta ja pienentää komplikaatioiden riskiä.

Diabetesta on mahdollista hallita tehokkaasti ymmärtämällä kehon tarpeet ja oppimalla miten glukoosiarvot voidaan pitää suositellulla tasolla.

Tyypin 1 diabetesdiagnoosin jälkeen voi nauttia edelleen iloisesta, terveellisestä elämäntavasta ja normaaleista harrastuksista. Kun ymmärretään miten glukoosiarvoja hallitaan, on täysin mahdollista nauttia esimerkiksi ulkona syömisestä, pitkään nukkumisesta viikonloppuisin sekä urheilusta, lomista ja ulkomaanmatkoista.

Kun sain diagnoosin, minun oli vaikea löytää motivaatiota glukoosiarvojeni hallintaan enkä ottanut diabetestani vakavasti.

- DOMINIKA

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.