Olemme päivittäneet tietosuojalausuntomme. Voit lukea päivitetyn version täältä. X

Tietosuojalausunto

TIETOSUOJASELOSTE

JOHDANTO

LUE HUOLELLISESTI TÄMÄ TIETOSUOJASELOSTE.

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, kuinka me käytämme tietojasi, jotka keräämme tällä Medtronicin verkkosivulla, jota operoi Suomessa toimiva Medtronic Finland Oy. Tätä tietosuojaselostetta ei sovelleta tilanteissa, joissa olemme ilmoittaneet vaihtoehtoisen tietosuojaselosteen soveltamisesta eikä sitä sovelleta Medtronicin muihin verkkosivustoihin, mukaan lukien Medtronicin tytäryhtiöiden , operoimat verkkosivustot. Sinun tulisi tutustua tietosuojaselosteisiin, jotka löytyvät muilta Medtronicin verkkosivustoilta vieraillessasi niillä. Tämä verkkosivusto ja tietosuojaseloste on tarkoitettu Suomen yleisölle.

Tarkoituksenamme on käsitellä tietojasi oikeudenmukaisesti ja odotustesi mukaisesti ja me kehotamme sinua lukemaan tämän tietosuojaselosteen, jotta näin tapahtuisi.


MITÄ TIETOJA ME KERÄÄMME SINUSTA?

Saamamme tietosi ja niiden käyttö riippuu siitä, mitä teet vieraillessasi verkkosivustollamme. Me keräämme ja käytämme muita kuin henkilökohtaisia tietoja (tietoja, joista sinua ei voi tunnistaa) eri tavoin kuin henkilötietojasi.

HENKILÖTIETOSI

Henkilötiedot ovat tietoja, joista sinut voi tunnistaa, kuten:

  • etunimi ja sukunimi
  • osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite tai muu yhteystieto
  • lääkinnällisen laitteen sarjanumero
  • henkilökohtaiset terveystiedot
  • syntymäaika tai ikä
  • sosiaalisen median käyttäjänimi tai profiili
  • kiinnostuksenkohteet ja koulutukset
  • IP-osoite, kun kyseinen osoite liitetään tiettyyn käyttäjään

Me keräämme käyttäjiemme henkilötietoja kahdella tavalla:

  1. kun syötät henkilötietoja tietyillä verkkosivuston sivuilla. Saatat esimerkiksi täyttää tietyn palvelun rekisteröintilomakkeen, osallistua kyselytutkimukseen tai täyttää yhteystietolomakkeen.
  2. käyttämällä automaattisia menetelmiä, erityisesti evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita asennetaan tietokoneellesi verkkosivustoilla, joilla vierailet. Niitä käytetään yleisesti verkkosivustojen toiminnan parantamiseksi ja tehostamiseksi sekä tietojen keräämiseen verkkosivuston omistajille. Saat lisätietoja evästeistä napsauttamalla tästä.

KUINKA MEDTRONIC KÄYTTÄÄ HENKILÖTIETOJA?

Me käytämme tällä verkkosivustolla meille jakamiasi tietoja (muita kuin henkilötietoja, joista kerrotaan erikseen jäljempänä) seuraaviin tarkoituksiin:

  • pyyntöihisi vastaamiseen
  • pyytämiesi palveluiden tai tietojen tarjoamiseen
  • tiettyjen tuotteiden tai palveluiden rekisteröimiseen tai niiden toiminnan parantamiseen
  • kuluttajan ja/tai tuotteen tai palvelun ongelmien ratkaisemiseen ja tilan seuraamiseen
  • suhteemme ylläpitämiseen kanssasi ja mahdollisen seurannan toteuttamiseen (esim. säilyttämällä olennaisia tietoja ja valintoja kohtuullisen ajan)
  • sopimuksen solmimiseen tai toteuttamiseen kanssasi (esim. tilatessasi tuotteita tai palveluita meiltä)
  • jotta voisit osallistua verkkoyhteisöihimme, mukaan lukien sosiaalinen media ja blogit
  • yhteydenottamiseen sinua mahdollisesti kiinnostavien tietojen lähettämiseksi – katso lisätietoja jäljempää markkinointia ja koulutusta käsittelevästä kohdasta
  • Muilla tavoilla, joihin olet antanut suostumuksen.

Medtronic saattaa käyttää henkilötietojasi tarvittavassa laajuudessa myös seuraavien oikeutettujen etujen ajamiseksi edellyttäen, että se soveltuu oikeuksiisi ja odotuksiisi tietosuojasta:

  • analyysitarkoituksessa ohjelmien, tuotteiden, palvelun ja sisällön tutkimuksessa, kehittämisessä ja parantamisessa
  • tietojesi anonymisoinnissa poistamalla henkilökohtaiset tunnisteet (nimesi, sähköpostiosoitteesi, henkilötunnuksesi jne.), jotta niitä voidaan käyttää muissa tarkoituksissa. Näissä tilanteissa anonymisoiduista tiedoista sinua ei voi enää tunnistaa ja niitä voidaan käsitellä muiden tietojen tavoin. Löydät lisätietoja kyseisestä kohdasta jäljempää. 
  • tämän tietosuojaselosteen ja muiden tämän verkkosivuston käyttöä koskevien sääntöjen noudattamiseksi.
  • oikeuksiemme ja omaisuutemme suojaamiseksi

Medtronicilla on myös lakisääteisiä perusteita henkilötietojesi käytölle:

  • tarvittavassa laajuudessa henkilön terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin suojaamiseksi ja
  • lain tai asetuksen, oikeuden määräyksen tai muun oikeudellisen toimenpiteen noudattamiseksi.

Lain sitä vaatiessa me pyydämme sinua sallimaan tai antamaan suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn kyseisessä tarkoituksessa. Esimerkiksi lain sitä vaatiessa me lähetämme sinulle uutiskirjeitä vain, jos sinä olet tilannut ne. 

MITÄ OVAT ARKALUONTOISET TIEDOT?

Jotkut henkilötietojen tyypit katsotaan arkaluontoiseksi tiedoksi. Arkaluontoisia tietoja ovat terveyteesi liittyvät tiedot (kuten laitteesi sarjanumero tai implantointipäivämäärä), geneettiset tai biometriset tiedot, etninen tausta, uskonto tai elämänkatsomus, sukupuolielämä tai seksuaalinen suuntautuminen, poliittiset mielipiteet tai ammattiliiton jäsenyys.

KÄSITTELEEKÖ MEDTRONIC ARKALUONTOISIA TIETOJA ERI TAVOIN KUIN MUITA HENKILÖTIETOJA?

Medtronic kerää ja käsittelee arkaluontoisia tietojasi vain:

  • tavoilla, joihin olet antanut nimenomaisen suostumuksesi
  • sinun tai toisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi silloin kun nimenomaista suostumustasi ei voida saada tai kohtuullisesti pyytää
  • sovellettavien lakien mukaisesti, joihin sisältyvät soveltuvat ja määritetyt toimenpiteet perusoikeuksiesi ja -etujesi suojaamiseksi
  • kun käsittely on välttämätöntä lääketieteellisistä syistä ja meillä on kyseisessä tilanteessa vastaava vaitiolovelvollisuus kuin terveydenhuollon ammattilaisilla
  • oikeudellisen vaatimuksen tekemiseksi, ajamiseksi tai siltä puolustautumiseksi

Esimerkiksi:

  • Me saatamme kerätä arkaluontoisia tietoja suoraan sinulta, kun annat niitä meille vapaaehtoisesti tietyssä tarkoituksessa (esim. ottaessasi meihin yhteyttä kysyäksesi jotain tuotteesta tai palvelusta).
  • Me saatamme kerätä potilaita koskevia arkaluontoisia tietoja myös terveydenhuollon ammattilaisilta, joiden kanssa työskentelemme tarjoten tuotteidemme tai palveluidemme teknistä tai hoitotukea.
  • Me saatamme kerätä arkaluontoisia tietoja Euroopan ja muiden valtionviranomaisten vaatimusten mukaisesti varmistaaksemme tuotteidemme turvallisen ja tehokkaan käytön.
  • Me saatamme kerätä arkaluotoisia tietoja tutkittavilta, jotka ovat nimenomaisesti suostuneet osallistumaan kliinisiin tutkimuksiin ja muihin tutkimusaloitteisiin.

MUUT KUIN HENKILÖTIEDOT

Muut kuin henkilötiedot ovat tietoja, joista sinua ei voi tunnistaa ja joita ei voi mitenkään yhdistää sinuun. Siksi tämän verkkosivuston kautta keräämistämme muista kuin henkilötiedoista sinua ei voi tunnistaa yksilönä eikä niitä liitetä sinuun. Ne voivat sisältää seuraavia tietoja:

  • käyttämäsi selainohjelmiston tyyppi (esim. Internet Explorer)
  • verkkotunnus, jonka kautta käytät internetiä
  • verkkosivuston osoite, josta siirryit suoraan verkkosivustollemme
  • verkkosivustomme käytön päivämäärä ja aika
  • sivut, joita olet selannut verkkosivustollamme 
  • käyttämäsi hakusanat
  • napsauttamasi linkit

Jos vierailet verkkosivustollamme lukeaksesi tai ladataksesi tietoa, kuten tietoa terveydentilasta tai jostain tuotteestamme, me keräämme tiettyjä ei-henkilökohtaisa tietoja tietokoneeltasi. Nämä tiedot kerätään tietokoneesi selaimelta. Saat lisätietoja evästeiden käytöstä verkkosivuston vierailijoidemme tietojen keräämisessä napsauttamalla tästä.

MITÄ MEDTRONIC TEKEE MUILLA KUIN HENKILÖTIEDOILLA?

Tavoitteenamme on aina palvella sinua paremmin ja parantaa tuotteitamme, palveluitamme ja verkkosivustomme kokemusta. Me käytämme muita kuin henkilötietojasi tehdäksemme tästä verkkosivustosta hyödyllisemmän vierailijoille. Me saatamme käyttää muita kuin henkilötietoja myös muihin liiketoimintatarkoituksiin. Me saatamme käyttää muita kuin henkilötietoja tai yhdistää niitä seuraavissa tarkoituksissa:

  • raporttien luominen sisäiseen käyttöön ohjelmien, tuotteiden, palveluiden tai sisällön luomiseksi.
  • tarjoamiemme palveluiden muokkaaminen tai parantaminen
  • tietojen jakaminen tai myyminen kolmansille osapuolille
  • tietojen tarjoaminen kolmansille osapuolille sivustomme käytöstä, kuten vierailutilastot ja vastausprosentit

SUORAMARKKINOINTI JA OPASTUSAINEISTOT

Medtronic saattaa tarjota sinulle opastusaineistoa tai muuta tietoa tuotteistamme tai palveluistamme sekä tietoa kliinisistä tutkimuksista tai muiden tuotteista tai palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua perustuen meille antamiisi tietoihin ja tietoihin, jotka me olemme keränneet evästeillä tai vastaavalla teknologialla käyttäessäsi Medtronicin verkkosivustoja, sosiaalista mediaa ja blogeja. Saat lisätietoja evästeiden käytöstämme ja niitä koskevista vaihtoehdoistasi napsauttamalla tästä.

Me pyydämme sinua sallimaan henkilötietojesi käytön kyseisissä yhteydenotoissa tai antamaan siihen nimenomaisen suostumuksen sovellettavan lain mukaisesti.

Jos päätät milloin tahansa, ettet halua vastaanottaa mitään opastusaineistoa, kaupallisia tietoja tai mainoksia tuotteistamme ja palveluistamme tai tytäryhtiöidemme tai palveluntarjoajiemme tuotteista tai palveluista, ota meihin yhteyttä jäljempänä annettujen yhteystietojen kautta ja mainitse "OPT-OUT" (peruuta tilaus) sähköpostin otsikossa. Vaihtoehtoisesti voit peruuttaa tilauksen minkä tahansa meiltä saamasi viestin kautta.

Huomaathan, että vaikka estät kampanjaviestiemme vastaanottamisen, saatamme silti lähettää sinulle oleellista tietoa muissa lakisääteisissä tarkoituksissa, kuten mahdollisen palvelussamme olevan tilisi hallinta, pyyntöihisi vastaaminen, kanssasi solmittujen sopimusten toteuttaminen tai lakisääteisesti edellytettyjen tietojen välittäminen, esim. koskien tuotteiden takaisinvetoa. 


LUOVUTTAAKO MEDTRONIC KOSKAAN HENKILÖTIETOJA KOLMANSILLE OSAPUOLILLE?

Medtronic ei luovuta tällä sivulla kerättyjä henkilötietoja millekään kolmannelle osapuolelle kuten tässä tietosuojaselosteessa kuvataan.

Tavanomaisessa liiketoiminnassa me saatamme luovuttaa tiettyjä henkilötietoja Medtronicin tytäryhtiöille tai kolmansille osapuolille, jotka tuottavat meille palveluita tai toimintoja.

Me saatamme esimerkiksi:

  • käyttää eri myyjiä tai toimittajia verkkosivustoltamme tilaamiesi tuotteiden toimittamiseen. Näissä tapauksissa me annamme myyjälle tiedot tilauksesi käsittelyyn, kuten nimesi ja postiosoitteesi.
  • käyttää palveluntarjoajaa tiettyjen tilaamiesi uutiskirjeiden tai ilmoitusten toimittamisessa ja antaa sähköpostiosoitteesi tähän tarkoitukseen.
  • käyttää kolmannen osapuolen sovellusta tai alustaa kanssasi käytävän yhteydenpidon hallinnoimisessa ja seuraamisessa.
  • käyttää tytäryhtiöitämme henkilötietoihisi liittyvien palveluiden tarjoamisessa. Me saatamme esimerkiksi säilyttää tietojasi suojatulla palvelimella, joka sijaitsee tytäryhtiömme toimipaikassa Euroopassa tai Yhdysvalloissa. Löydät lisätietoja tilanteista, joissa me saatamme siirtää tietojasi muihin maihin, vastaavasta kohdasta jäljempää.

Me luovutamme tietoja kuitenkin vain tarvittavassa laajuudessa ja me emme valtuuta mitään kolmatta osapuolta säilyttämään, luovuttamaan tai käyttämään tietojasi muuten kuin pyydetyn palvelun tarjoamisessa edellä mainituissa tarkoituksissa.

Huomaathan, että sovellettavan lain nojalla me voimme luovuttaa henkilötietojasi, jos uskomme, että meidän on toimittava niin lain, asetuksen, oikeuden määräyksen, oikeudellisen tai viranomaisen vaatimuksen noudattamiseksi. Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että kolmas osapuoli ostaa koko liiketoimintamme tai osan siitä, tietosi saatetaan siirtää yhtiön uudelle omistajalle edellyttäen, että ne ovat olennaisia kyseisen liiketoiminnan kannalta ja ne on suojattu asianmukaisin turvatoimenpitein.

Lisäksi me saatamme käyttää ja luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille tarvittaessa:

  • tämän tietosuojaselosteen ja muiden tämän verkkosivuston käyttöä koskevien sääntöjen noudattamiseksi
  • oikeuksiemme ja omaisuutemme suojaamiseksi
  • henkilön terveyden, turvallisuuden tai hyvinvoinnin suojaamiseksi
  • lain tai asetuksen, oikeuden määräyksen tai muun oikeudellisen toimenpiteen noudattamiseksi
  • ryhtyäksemme toimenpiteisiin petosepäilyn tai mahdollisen rikollisen toiminnan tutkimiseksi

Muistathan lisäksi, että tietyt verkkosivustomme osat ovat luonteeltaan interaktiivisia ja voit julkaista niissä tietoja, jotka muut käyttäjät näkevät. Jos et halua tietoja julkisesti näkyville, älä käytä kyseisiä verkkosivuston osia.


SIIRRÄMMEKÖ HENKILÖTIETOJA MUIHIN MAIHIN?

Tietyissä tapauksissa Medtronic saattaa siirtää tällä verkkosivustolla kerättyjä henkilötietoja tytäryhtiöilleen tai kolmansien osapuolten palveluntarjoajille muihin maihin, mutta vain tässä tietosuojaselosteessa eritellyissä tarkoituksissa. Jos henkilötietoja siirretään Euroopasta muihin maihin, me varmistamme, että käytössä on vastaavat turvatoimenpiteet kuin Euroopan tietosuojalainsäädäntö edellyttää. Jos haluat lisätietoja Medtronicin käyttämistä turvatoimenpiteistä, ota meihin yhteyttä.


KUINKA KAUAN ME SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Säilytämme henkilötietojasi ainoastaan siihen tarkoitukseen vaadittavan ajan, johon meillä on oikeus niitä käyttää kuten tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan. Jos esimerkiksi ilmoitat meille, ettet enää halua vastaanottaa uutiskirjeitämme, me poistamme sähköpostiosoitteesi välittömästi postituslistaltamme. Jos osallistut ohjelmaan verkkosivustomme kautta, me poistamme ohjelman yhteydessä annetut henkilötiedot kohtuullisen ajan kuluessa ohjelman päättymisestä (esim. kuusi kuukautta päättymisen jälkeen katsotaan kohtuulliseksi, ellei meillä ole lakisääteisiä perusteita joidenkin tietojen säilyttämiseen pidempään (esim. jos se on tarpeen validointia tai rekisterinpitovelvoitteita varten)).


MITÄ TAPAHTUU, JOS TIETOSUOJASELOSTETTA MUUTETAAN?

Tämä tietosuojaseloste on tarkistettu viimeksi 25-05-2018. Voimme muuttaa tätä tietosuojaselostetta milloin tahansa ja mistä tahansa syystä. Jos päätämme tehdä tietosuojaselosteeseemme oleellisia muutoksia, me julkaisemme siitä ilmoituksen verkkosivustomme etusivulla tietyn ajan muutoksen jälkeen. Kehotamme sinua käymään läpi tämän tietosuojaselosteen joka kerta, kun vierailet verkkosivustollamme. Löydät tietosuojaselosteen aiemmat versiot tästä.


ENTÄ TIETOSUOJA MUILLA VERKKOSIVUSTOILLA?

Tämä verkkosivusto saattaa sisältää linkkejä muille verkkosivustoille. Jotkut näistä verkkosivustoista saattavat olla Medtronicin tytäryhtiöiden operoimia ja jotkut kolmansien osapuolien operoimia. Tämä tietosuojaseloste ei kata muita verkkosivustoja, ei edes muita Medtronicin verkkosivustoja. Siksi poistuessasi tältä verkkosivustolta me suosittelemme, että käyt läpi tietosuojakäytännöt, joita sovelletaan muilla verkkosivustoilla antamiisi tietoihin. Me tarjoamme linkit käytettäväksesi, mutta me emme tarkasta, ohjaa tai valvo muiden operoimien verkkosivustojen tietosuojakäytäntöjä. Me emme ole myöskään vastuussa kolmansien osapuolten operoimista verkkosivustoista tai toiminnastasi kyseisillä sivustoilla. 


SOVELLETAANKO LASTEN TIETOSUOJAAN ERIKOISMÄÄRÄYKSIÄ?

Lasten verkkotietosuoja on meille tärkeä asia. Me emme tietoisesti kerää mitään henkilötietoja (kuten lapsen nimi tai ikä) alle 16-vuotiailta lapsilta ilman vanhemman tai huoltajan suostumusta. Jos uskot meidän keränneen henkilötietoja alle 16-vuotiaalta henkilöltä, ota meihin yhteyttä.


ENTÄ VERKKOSIVUSTON TURVALLISUUS?

Turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Me ymmärrämme, että turvallisuus on tärkeää myös sinulle. Me käytämme alan standardimenetelmiä henkilötietojesi suojaamiseen häviämiseltä, väärinkäytöltä ja luvattomalta pääsyltä sekä paljastamiselta, muuttamiselta tai tuhoutumiselta. Mikään verkkosivusto tai sähköpostilähetys ei ole kuitenkaan täysin turvallinen ja me kehotamme siksi sinua olemaan erittäin huolellinen päättäessäsi, mitä tietoja lähetät tai pyydät sähköpostitse, ja esimerkiksi käyttäjätunnusten ja salasanojen salassa pitämisessä.


OIKEUTESI

Sinulla on milloin tahansa oikeus päästä tietoihisi, pyytää niiden korjaamista ja tapauskohtaisesti pyytää niiden poistamista tai rajoittaa henkilötietojesi käyttöä sovellettavien lakien mukaisesti.

Sinulla on myös milloin tahansa oikeus tilanteesi perusteella vastustaa henkilötietojesi käyttöä tai käsittelyä oikeutettujen etujemme tarkoituksessa.

Jos käsittelemme henkilötietojasi automatisoidulla menetelmällä osana saamaasi palvelua tai suostumuksellasi, sinulla on myös oikeus pyytää kopio tiedoista järjestetyssä, yleisesti käytetyssä ja koneella luettavassa muodossa (oikeus tietojen siirrettävyyteen).

Voit lähettää kyseiset pyynnöt sähköpostitse osoitteeseen rs.globalprivacyandsecurityincidenthotline@medtronic.com tai postitse osoitteeseen

Medtronic Finland OY
Lentäjäntie 3
FI-01530 Vantaa
Finland.  

Huomaathan, että me saatamme pyytää sinulta henkilötodistusta (kuten kopio henkilökortistasi tai passistasi) ennen kyseisen pyynnön toteuttamista.

Jos henkilötietojesi kerääminen tai käyttö perustuu suostumukseesi, sinulla on myös oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa samalla tavoin kuin olet sen antanut tai lähettämällä pyynnön edellä mainitulla tavalla.

Voit myös milloin tahansa veloituksetta ja syytä ilmoittamatta estää kaikki suoramarkkinoinnin ja pyynnöt edellä mainittujen  kampanja-aineistojen vastaanottamisen lopettamiseksi.

Jos et ole tyytyväinen pyyntösi käsittelyyn, voit ottaa yhteyttä meihin/tietosuojavaltuutettuumme osoitteessa rs.globaldataprivacyoffice@medtronic.com tai toimivaltaiseen tietosuojaviranomaiseen. Löydät lisätietoja osoitteesta: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm


YHTEYDENOTTO MEDTRONICIIN

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa tähän tietosuojaselosteeseen liittyen, ota meihin yhteyttä verkkosivustomme kautta tai käyttämällä yhteystietoja, jotka löytyvät kohdasta Oikeutesi. 

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.