Olemme päivittäneet tietosuojalausuntomme. Voit lukea päivitetyn version täältä. X

Tietosuojalausunto

TIETOSUOJASELOSTE

JOHDANTO

LUE HUOLELLISESTI TÄMÄ TIETOSUOJASELOSTE.

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, kuinka me käytämme tietojasi, jotka keräämme tällä Medtronicin verkkosivulla, jota operoi Suomessa toimiva Medtronic Finland Oy. Tätä tietosuojaselostetta ei sovelleta tilanteissa, joissa olemme ilmoittaneet vaihtoehtoisen tietosuojaselosteen soveltamisesta eikä sitä sovelleta Medtronicin muihin verkkosivustoihin, mukaan lukien Medtronicin tytäryhtiöiden , operoimat verkkosivustot. Sinun tulisi tutustua tietosuojaselosteisiin, jotka löytyvät muilta Medtronicin verkkosivustoilta vieraillessasi niillä. Tämä verkkosivusto ja tietosuojaseloste on tarkoitettu Suomen yleisölle.

Tarkoituksenamme on käsitellä tietojasi oikeudenmukaisesti ja odotustesi mukaisesti ja me kehotamme sinua lukemaan tämän tietosuojaselosteen, jotta näin tapahtuisi.


MITÄ TIETOJA ME KERÄÄMME SINUSTA?

Saamamme tietosi ja niiden käyttö riippuu siitä, mitä teet vieraillessasi verkkosivustollamme. Me keräämme ja käytämme muita kuin henkilökohtaisia tietoja (tietoja, joista sinua ei voi tunnistaa) eri tavoin kuin henkilötietojasi.

HENKILÖTIETOSI

Henkilötiedot ovat tietoja, joista sinut voi tunnistaa, kuten:

  • etunimi ja sukunimi
  • osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite tai muu yhteystieto
  • lääkinnällisen laitteen sarjanumero
  • henkilökohtaiset terveystiedot
  • syntymäaika tai ikä
  • sosiaalisen median käyttäjänimi tai profiili
  • kiinnostuksenkohteet ja koulutukset
  • IP-osoite, kun kyseinen osoite liitetään tiettyyn käyttäjään

Me keräämme käyttäjiemme henkilötietoja kahdella tavalla:

  1. kun syötät henkilötietoja tietyillä verkkosivuston sivuilla. Saatat esimerkiksi täyttää tietyn palvelun rekisteröintilomakkeen, osallistua kyselytutkimukseen tai täyttää yhteystietolomakkeen.
  2. käyttämällä automaattisia menetelmiä, erityisesti evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita asennetaan tietokoneellesi verkkosivustoilla, joilla vierailet. Niitä käytetään yleisesti verkkosivustojen toiminnan parantamiseksi ja tehostamiseksi sekä tietojen keräämiseen verkkosivuston omistajille. Saat lisätietoja evästeistä napsauttamalla tästä.

KUINKA MEDTRONIC KÄYTTÄÄ HENKILÖTIETOJA?

Me käytämme tällä verkkosivustolla meille jakamiasi tietoja (muita kuin henkilötietoja, joista kerrotaan erikseen jäljempänä) seuraaviin tarkoituksiin:

  • pyyntöihisi vastaamiseen
  • pyytämiesi palveluiden tai tietojen tarjoamiseen
  • tiettyjen tuotteiden tai palveluiden rekisteröimiseen tai niiden toiminnan parantamiseen
  • kuluttajan ja/tai tuotteen tai palvelun ongelmien ratkaisemiseen ja tilan seuraamiseen
  • suhteemme ylläpitämiseen kanssasi ja mahdollisen seurannan toteuttamiseen (esim. säilyttämällä olennaisia tietoja ja valintoja kohtuullisen ajan)
  • sopimuksen solmimiseen tai toteuttamiseen kanssasi (esim. tilatessasi tuotteita tai palveluita meiltä)
  • jotta voisit osallistua verkkoyhteisöihimme, mukaan lukien sosiaalinen media ja blogit
  • yhteydenottamiseen sinua mahdollisesti kiinnostavien tietojen lähettämiseksi – katso lisätietoja jäljempää markkinointia ja koulutusta käsittelevästä kohdasta
  • Muilla tavoilla, joihin olet antanut suostumuksen.

Medtronic saattaa käyttää henkilötietojasi tarvittavassa laajuudessa myös seuraavien oikeutettujen etujen ajamiseksi edellyttäen, että se soveltuu oikeuksiisi ja odotuksiisi tietosuojasta:

  • analyysitarkoituksessa ohjelmien, tuotteiden, palvelun ja sisällön tutkimuksessa, kehittämisessä ja parantamisessa
  • tietojesi anonymisoinnissa poistamalla henkilökohtaiset tunnisteet (nimesi, sähköpostiosoitteesi, henkilötunnuksesi jne.), jotta niitä voidaan käyttää muissa tarkoituksissa. Näissä tilanteissa anonymisoiduista tiedoista sinua ei voi enää tunnistaa ja niitä voidaan käsitellä muiden tietojen tavoin. Löydät lisätietoja kyseisestä kohdasta jäljempää. 
  • tämän tietosuojaselosteen ja muiden tämän verkkosivuston käyttöä koskevien sääntöjen noudattamiseksi.
  • oikeuksiemme ja omaisuutemme suojaamiseksi

Medtronicilla on myös lakisääteisiä perusteita henkilötietojesi käytölle:

  • tarvittavassa laajuudessa henkilön terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin suojaamiseksi ja
  • lain tai asetuksen, oikeuden määräyksen tai muun oikeudellisen toimenpiteen noudattamiseksi.

Lain sitä vaatiessa me pyydämme sinua sallimaan tai antamaan suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn kyseisessä tarkoituksessa. Esimerkiksi lain sitä vaatiessa me lähetämme sinulle uutiskirjeitä vain, jos sinä olet tilannut ne. 

MITÄ OVAT ARKALUONTOISET TIEDOT?

Jotkut henkilötietojen tyypit katsotaan arkaluontoiseksi tiedoksi. Arkaluontoisia tietoja ovat terveyteesi liittyvät tiedot (kuten laitteesi sarjanumero tai implantointipäivämäärä), geneettiset tai biometriset tiedot, etninen tausta, uskonto tai elämänkatsomus, sukupuolielämä tai seksuaalinen suuntautuminen, poliittiset mielipiteet tai ammattiliiton jäsenyys.

KÄSITTELEEKÖ MEDTRONIC ARKALUONTOISIA TIETOJA ERI TAVOIN KUIN MUITA HENKILÖTIETOJA?

Medtronic kerää ja käsittelee arkaluontoisia tietojasi vain:

  • tavoilla, joihin olet antanut nimenomaisen suostumuksesi
  • sinun tai toisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi silloin kun nimenomaista suostumustasi ei voida saada tai kohtuullisesti pyytää
  • sovellettavien lakien mukaisesti, joihin sisältyvät soveltuvat ja määritetyt toimenpiteet perusoikeuksiesi ja -etujesi suojaamiseksi
  • kun käsittely on välttämätöntä lääketieteellisistä syistä ja meillä on kyseisessä tilanteessa vastaava vaitiolovelvollisuus kuin terveydenhuollon ammattilaisilla
  • oikeudellisen vaatimuksen tekemiseksi, ajamiseksi tai siltä puolustautumiseksi

Esimerkiksi:

  • Me saatamme kerätä arkaluontoisia tietoja suoraan sinulta, kun annat niitä meille vapaaehtoisesti tietyssä tarkoituksessa (esim. ottaessasi meihin yhteyttä kysyäksesi jotain tuotteesta tai palvelusta).
  • Me saatamme kerätä potilaita koskevia arkaluontoisia tietoja myös terveydenhuollon ammattilaisilta, joiden kanssa työskentelemme tarjoten tuotteidemme tai palveluidemme teknistä tai hoitotukea.
  • Me saatamme kerätä arkaluontoisia tietoja Euroopan ja muiden valtionviranomaisten vaatimusten mukaisesti varmistaaksemme tuotteidemme turvallisen ja tehokkaan käytön.
  • Me saatamme kerätä arkaluotoisia tietoja tutkittavilta, jotka ovat nimenomaisesti