Raskauden suunnittelu

Tyypin 1 diabetesta sairastavilla naisilla valmistautuminen raskauteen tai lähestyvä synnytys edellyttää huolellista suunnittelua ja valmistelua. Kysymyksiä tulee väistämättä paljon. 
 
Kun perhe on päätetty perustaa, jokaisen tyypin 1 diabetesta sairastavan mahdollisen vanhemman suurimpana huolenaiheena on tulevan lapsen terveys. Avain terveeseen raskauteen on glukoosiarvojen pitäminen hallinnassa, mikä voi olla raskausaikana haastavaa alati muuttuvien hormonitasojen vuoksi.
 
Lue tositarinoita muista tyypin 1 diabetesta sairastavista naisista ja tutustu siihen, miten he ovat löytäneet tiensä onnelliseen raskauteen paremman glukoosinhallinnan kautta.
 

Tositarinoita

Raskauden suunnittelu

Maria Carmela, parempaa hallintaa pumpulla vuodesta 2012

Käytin monipitoshoitoa 17 vuoden ajan, ennen kuin aloin ajatella raskautta. Lääkärini kertoi, että välttyäkseni raskausajan komplikaatioilta minun olisi saatava A1c-arvoni alemmaksi ja glukoositasoni vakaaksi. Niinpä hän tarjosi minulle insuliinipumppua. Monipitoshoitoa käyttäessäni HbA1c-tasoni oli 8,3 % (67,2 mmol/l), mutta pumppuhoidon ansiosta se putosi 6,4 %:iin (46,4 mmol/l). Pian tämän jälkeen sain tietää olevani raskaana. Vitsailen usein, että poikamme on pumpun lapsi. Olen hyvin kiitollinen.

- MARIA CARMELA

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.