Raskauden suunnittelu

Raskauden suunnittelu ja diabetes

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

 • Huomionarvoisia seikkoja raskautta suunniteltaessa
Kun huolehditaan asianmukaisesta hoidosta ja diabeteksen hallinnasta, on normaali raskaus ja synnytys täysin mahdollisia myös tyypin 1 diabetesta sairastaville naisille.
 
Olipa kyse raskauden suunnitteluvaiheesta tai jo käynnissä olevasta raskaudesta, omistautuminen hoidolle ja huolellinen suunnittelu auttavat saamaan terveen lapsen. Tyypin 1 diabetesta sairastavan naisen on syytä ottaa huomioon tiettyjä seikkoja ennen raskautta, raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. 

Keho muuttuu raskauden aikana

Keho käy raskauden aikana läpi monia muutoksia, jotka vaikuttavat insuliinintarpeeseen ja joiden aikana on erittäin tärkeää pitää veren glukoosiarvot tarkassa hallinnassa. Tämä on ratkaisevan tärkeää, sillä raskaana olevalla naisella on riski saada seuraavia ongelmia:

 • Hypoglykemia
  Raskaana olevat naiset voivat olla muita alttiimpia matalille glukoosiarvoille, etenkin unen aikana.*
 • Hyperglykemia 
  Korkeat glukoosiarvot ennen raskautta ja raskauden alkuvaiheessa ovat yhteydessä kohonneeseen keskenmenoriskiin ja synnynnäisin epämuodostumiin ja ne voivat aiheuttaa ylimääräisiä riskejä lapselle.*
 • Glukoosiarvojen epävakaus
  Aamupahoinvointi, aterioiden jälkeinen hyperglykemia ja hormonitasojen vaihtelu voivat häiritä raskaana olevan naisen ruokailu- ja pistosaikataulua, mikä vaikeuttaa pysymistä tavoitealueella ja voi vaikuttaa kasvavaan lapseen.*

Diabetespotilaalla jokainen päivä voi olla erilainen. Hallinnan kannalta on tärkeää ymmärtää, miten keho muuttuu raskauden aikana.

Insuliinipumpun ansiosta synnytin terveen tytön – minulle se oli ihme! Nyt en luopuisi pumpustani mistään hinnasta.

- CINDY

 

LÄHTEET

 • *Viitteet säilytetään arkistoituina ja ovat saatavana pyydettäessä; ota yhteyttä paikalliseen Medtronic-edustajaan.

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.