Raskauden suunnittelu

MiniMed-insuliiniratkaisu

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

 • Miten insuliinipumput voivat auttaa glukoosiarvojen hallinnassa raskauden aikana
Voidakseen tehostaa glukoosiarvojen hallintaa monet tyypin 1 diabetesta sairastavat naiset käyttävät insuliinipumppua.
 
Insuliinipumppu on pieni laite, joka vastaa kooltaan matkapuhelinta. Sitä voi kantaa helposti mukana vyöllä, taskussa tai jopa rintaliiveihin kiinnitettynä.
 
Insuliinipumpun avulla sinä ja hoitava lääkäri/hoitaja voitte paremmin jäljitellä terveen haiman insuliinituotantoa annostelemalla pieniä määriä pikavaikutteista insuliinia ympäri vuorokauden. Pumpun avulla voi säätää annostelua paremmin erityisesti aterioiden jälkeen ja öisin, mikä auttaa parantamaan diabeteksen hallintaa.
 
Usein toistuvien pistosten sijaan pumppuhoidossa on vain vaihdettava infuusiosetti 2–3 päivän välein.

Monipistoshoitoa käytettäessä on vaikeampaa ottaa huomioon hormonitasot raskauden aikana kuin käytettäessä insuliinipumppua. Siksi minun kohdallani päädyttiin insuliinipumppuun. Halusin parasta, mitä tulevan lapseni terveyden hyväksi voidaan tarjota.

- LYDIA

MITEN MINIMED® 640G -INSULIINIPUMPPU HELPOTTAA GLUKOOSIARVOJEN HALLINTAA?

MiniMed® 640G -insuliinipumppu mahdollistaa paremman glukoosinhallinnan, sillä sen avulla voidaan säätää annettavan insuliinin määrää ja vähentää näin hyper- ja hypoglykemiakohtausten riskiä. Insuliinipumppuhoidon käyttäjät voivat hyötyä seuraavista: 

 • Helpompi annostus
  Insuliinintarpeen laskeminen voi olla monimutkainen tehtävä, sillä huomioon on otettava monia eri seikkoja. MiniMed 640G -insuliinipumpun sisäänrakennettu Bolus Wizard® -toiminto auttaa varmistamaan tarkan annostuksen ottamalla huomioon  kehossa jo olevan insuliinin, nykyiset glukoosiarvot, hiilihydraattien saannin sekä henkilökohtaiset insuliiniasetukset.
 • Vähemmän pistoksia
  Helposti irrotettava ja 2–3 päivän välein vaihdettava infuusiosetti annostelee kehoon tarkat määrät nopeavaikutteista insuliinia ympäri vuorokauden.
 • Enemmän joustavuutta
  MiniMed 640G -insuliinipumppu on nopeasti mukautettavissa liikuntaan, sairauteen tai pienten lisäannosten annosteluun välipaloja varten. Tämä käy helposti napin painalluksella, ilman toistuvia pistoksia. Pumpussa on myös tilapäinen perusannos -vaihtoehto, jossa perusinsuliiniannosta pienennetään suhteellisesti esimerkiksi liikunnan yhteydessä.
 • Mukavampi käyttää
  MiniMed 640G -insuliinipumpun etuihin kuuluu myös langaton glukoosimittari. Tämä mittari lähettää glukoosiarvot automaattisesti pumpulle ja mahdollistaa näin tarkemmat Bolus Wizard -laskelmat. Se tallentaa nämä tiedot digitaaliseen päiväkirjaan, johon tallentuvat myös insuliiniannoksesi.

MITEN MINIMED® 640G -INSULIINIPUMPPU VOI HELPOTTAA JOKAPÄIVÄISTÄ ELÄMÄÄ

Useat kliiniset tutkimukset* vahvistavat, että kaikenikäiset tyypin 1 diabeetikot, jotka siirtyvät useista päivittäisistä pistoksista insuliinipumppuhoitoon, raportoivat elämänlaatunsa parantuneen ja hoitoa koskevan tyytyväisyytensä lisääntyneen. MiniMed 640G -insuliinipumppu voi auttaa ylläpitämään tavoitearvoja ja vähentämään hypoglykemiakohtauksia.* Insuliinintarpeen helppo hallinta mahdollistaa joustavamman elämäntavan.

Bolus Wizard® -toiminto auttaa tarvittavan insuliinin määrän laskentaa, sillä se tekee laskutoimitukset puolestasi seuraavien tekijöiden perusteella: hiilihydraattien saanti, glukoosiarvot, insuliinin ja hiilihydraattien suhde sekä kehossa olevan aktiivisen insuliinin määrä. Tämän ansiosta voit olla varma, että saat juuri oikean määrän insuliinia glukoosiarvojesi hallintaan.
 

Infuusiosetit ja raskaus

MiniMed 640G -pumpussa käytetään infuusiosettejä ja automaattisia asettimia, joiden ainutlaatuinen tekniikka on mukautettu tarkasti kehoosi ja elämäntapaasi. 

Onnistunut insuliinin annostelu edellyttää hyvää infuusiosetin hallintaa. Hoidon tehokkuus voidaan optimoida vaihtamalla infuusiosetti 2–3 päivän välein.

 

LÄHTEET

 • *Viitteet säilytetään arkistoituina ja ovat saatavana pyydettäessä; ota yhteyttä paikalliseen Medtronic-edustajaan.

 

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.