MiniMed-järjestelmä

MiniMed 640G -hoidonhallintaohjelmisto

CareLink on hoidonhallintaan tarkoitetun ohjelmistoperheemme nimi. 

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

 • Selvitä kuinka CareLink voi auttaa sinua hallitsemaan diabetestasi

CareLink Pro

CareLink™ Personal-ohjelmisto on suunniteltu potilaille, ja sitä käytetään tietyn verkkosivuston avulla. Tämä suojattu, verkkopohjainen hoidonhallintaohjelmisto lataa pumppusi tiedot ja muuttaa ne raporteiksi, joiden avulla voit seurata diabeteksen ja hoidon kehityskulkuja. Kun pidät mukanasi CONTOUR® NEXT LINK -mittaria (jos käytät MiniMed® Veo™ -insuliinipumppua tai Guardian® Real-Time -järjestelmää) tai CONTOUR® NEXT LINK 2.4 -mittaria (jos käytät MiniMed® 640G -insuliinipumppua), voit ladata pumppusi tiedot ohjelmistoon joko kotonasi tai missä tahansa Internet-yhteydellä varustetussa paikassa. Palvelu toimii samalla periaatteella kuin sähköpostikin: rekisteröidy palveluun ja voit kirjautua sisään.

CareLink Pro -ohjelmisto on suunniteltu lääkäreitä ja sairaaloita varten, ja se on ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten saatavilla. Laadittavat raportit sisältävät samat pumpun lähettämät tiedot kuin CareLink Personal -ohjelmiston raportit, mutta tiedot ovat kliinisempiä ja yksityiskohtaisempia. CareLink Pro -ohjelmisto on ladattava CD-ROM-levyltä.

MITEN CARELINKTM PERSONAL -OHJELMISTON KÄYTTÖ VOI AUTTAA SINUA

 • Parempi hallinta 
  Kliininen tutkimus on osoittanut, että CareLink Personal -ohjelmistoa käyttäneet henkilöt hallitsivat diabetestaan (HbA1c) paremmin kuin henkilöt, jotka käyttivät insuliinipumppuhoitoa ilman CareLink Personal -ohjelmistoa1. Tutkijat päättelivät tämän johtuvan siitä, että ohjelmiston käyttäjät pitivät Internetin avulla tiiviimpää yhteyttä hoitohenkilöstöönsä.
 • Helpommin tunnistettavat kehitysmallit ja ongelmat 
  Helposti luettavat raportit voivat auttaa sinua ymmärtämään, miten insuliini, hiilihydraatit ja liikunta vaikuttavat glukoosiarvoihisi. 
 • Etäyhteyden avulla yhteistyötä hoitohenkilöstön kanssa
  Hoitohenkilöstösi voi käyntiesi välissä tarkastella CareLink Personal -ohjelmiston tietoja etäyhteyden avulla ja muuttaa hoitoa juuri omien tarpeidesi mukaisesti.
 • Suurin mahdollinen hyöty vain yhdellä ohjelmistolla
  CareLink voi ladata tietoja useista erilaisista glukoosimittareista. Kun syötät mittareiden tiedot pumppuun (Bolus Wizard® -toiminnon avulla), voit ladata pumppuun kaikkien mittareiden glukoosiarvot samalla kertaa.
 • Parempi yleiskuva
  Kun käytät insuliinipumppusi jatkuvan glukoosinseurannan (Continuous Glucose Monitoring, CGM) toimintoa, saat paremman yleiskuvan muun muassa glukoosiarvojen kehittymisestä, insuliinin käytöstä, VS-arvoista ja liikunnasta yhdestä ja samasta paikasta – ilman lokitietojen pitämistä.

Voit hallita diabetesta paremmin, kun ymmärrät miten insuliiniannokset, ruokailutottumukset, liikunta ja lääkitys vaikuttavat omiin glukoosiarvoihisi. Tiedot esitetään yksinkertaisina kaavioina, käyrinä ja taulukkoina, joiden avulla voit helpommin tunnistaa vaihtelut ja ongelmakohdat hoidossasi. Tietojen avulla voit yhdessä hoitohenkilöstösi kanssa selvittää tiettyinä ajankohtina esiintyvien matalien ja korkeiden glukoosiarvojen perimmäisen syyn.

Jaa raporttitiedot lääkärisi kanssa.

CareLinkin ainutlaatuisten toimintojen ansiosta hoitohenkilöstösi voi tarkastella tietojasi omalla tietokoneellaan. Jos sairaalasi käyttää CareLink Pro -ohjelmistoa, voit antaa hoitohenkilöstölle luvan tarkastella tilisi tietoja. Näin hoitohenkilöstö voi muodostaa tietokoneellaan yhteyden verkkopohjaiseen tiliisi ja siirtää tilille ladatut tiedot omiin tiedostoihinsa nopeasti ja turvallisesti.

CareLink-raportti

CARELINKTM -OHJELMISTON HENKILÖKOHTAISET RAPORTIT

CareLink Personal -ohjelmiston avulla voit helposti seurata verensokeri- sekä sensorin glukoosiarvojasi ja verrata mahdollisia muutoksia päivän tapahtumiin ja aterioihin. Selkeät, yksinkertaiset raportit sisältävät kaavioita, käyriä ja taulukoita, joilla muutokset esitetään graafisessa muodossa. Lisäksi raportit sisältävät numeromuodossa esitettäviä arvoja.

Saatavana olevien raporttityyppien luettelo voi vaihdella ohjelmistoon liitettyjen laitteiden mukaan. Alla esitetään kuitenkin yleiskuva erilaisista raporteista, joita voit valita ohjelmistossa.

Yleisimmin käytetyt raportit:

 • Pikayhteenvetoraportti
  Näyttää, miten insuliiniannokset, ruokavalio ja liikunta ovat vaikuttaneet verensokeriarvojen ja sensorin glukoosiarvojen hallintaan kahden viikon aikana.
 • Sensorin päällekkäisraportti päiväkohtaisesti
  Raportti perustuu jatkuvan glukoosinseurannan tietoihin jopa seitsemän päivän ajalta. Kun olet valinnut seitsemän päivää, joiden aikana tallennettuja glukoosisensorin tietoja haluat tarkastella, raportti kerrostaa kunkin päivän raportin edellisen raportin päälle niin, että voit vertailla tietoja yhdellä silmäyksellä.
 • Sensorin päällekkäisraportti ateriakohtaisesti
  Sisältää CareLink Personal -lokitietoihin tallennetut ateriatiedot sekä tiedot Bolus Wizard -laskimesta. 
 • Päivittäinen yhteenveto
  Keskittyy yhteen päivään ja sisältää kolme käyrää, mukaan luettuina mittarin ja sensorin glukoosiarvot, annostellut insuliiniannokset, aterioiden hiilihydraatit ja liikunta.

Miten otan ohjelmiston käyttööni?

Jotta voit ottaa CareLink Personal -ohjelmiston käyttöösi, tarvitset seuraavat: 

 • Tietokone, jossa jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä:
  • Windows® 98SE/ME, 2000, XP, Vista (32- tai 64-bittinen)
  • Windows 7 (32- tai 64-bittinen)
  • Windows 8
  • Mac OS 10.5, 10.6, 10.7, 10.8
 • Luotettava Internet-yhteys
 • Microsoft® Internet Explorer, versio 5.5 (SP2) tai uudempi, tai Safari 4, 5 tai 6.
 • Adobe® Reader™, versio 5.0 tai uudempi
 • CareLink -USB-liitin (jos käytät MiniMed Veo -insuliinipumppua tai Guardian Real-Time -järjestelmää) tai CONTOUR NEXT LINK 2.4 -mittari (jos käytät MiniMed 640G -insuliinipumppua)
 • Verensokerimittari (sekä sopiva kaapeli, jos haluat ladata tiedot erikseen CareLink Personal -ohjelmistoon. Tiedustele kaapelia mittarin valmistajalta)

Miten rekisteröidyn?

 1. Rekisteröidy CareLink Personal -ohjelman verkkosivustolla: https://carelink.minimed.eu
 2. Lataa pumppusi tiedot noudattamalla verkkosivustolla annettuja ohjeita
  (Huom. Yhdistä CareLink-USB-liitin tai CONTOUR NEXT LINK 2.4 -mittari vasta, kun verkkosivusto niin kehottaa.)

Muistathan ettet yhdistä CareLink USB: tä tai CONTOUR NEXT LINK 2.4 mittaria ennen kuin sivusto sitä pyytää.

Rekisteröitymisen jälkeen tarvitset CareLink-ohjelmiston käyttöön vain Internet-yhteyden, CareLink-USB-liittimen (käyttäessäsi MiniMed Veo -insuliinipumppua tai Guardian Real-Time -järjestelmää) tai CONTOUR NEXT LINK 2.4 -mittarin (käyttäessäsi MiniMed 640G -insuliinipumppua) sekä insuliinipumppusi. Helppoa, eikö vain!

Yksityisyyden ja turvallisuuden varmistaminen

Medtronic Diabetes takaa henkilökohtaisten tietojesi turvallisuuden. CareLink Personal -ohjelmisto on maailman tiukimpien tietosuojamääräysten mukainen, mukaanlukien HIPAA-säännökset (Health Insurance Portability and Accountability Act, HIPAA). Lisäksi järjestelmässä käytetään Secure Sockets Layer (SSL) -tekniikkaa eli tietojen salaustekniikkaa, jolla varmistetaan että tietoja ei voi lukea siirron aikana.

Tietojen tallentaminen CareLink Personal -ohjelmistoon on usein turvallisempaa kuin tietojen tallentaminen omalle tietokoneelle, joka on varustettu Internet-yhteydellä. Ohjelmistossa käytetään kolmikerrosarkkitehtuuria, joka suojaa tiedot kolmella erillisellä palomuurilla.
 

LÄHTEET

 • 1 Corriveau E. A., Durso P. J., Kaufman E. D., Skipper B. J., Laskaratos L. A., Heintsman K. B. Effect of Carelink, an Internet-based insulin pump monitoring system, on glycaemic control in rural and urban children with Type 1 diabetes mellitus. Pediatric Diabets. 2008;9(4, pt 2):360–366.

 

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.