MiniMed-järjestelmä

Jatkuvatoiminen MiniMed® 640G -glukoosinseurantajärjestelmä

Jatkuvan glukoosinseurannan (CGM) avulla saat kattavan kuvan glukoosiarvojesi hallinnasta: se auttaa tunnistamaan matalat ja korkeat glukoosiarvot, joita pelkät HbA1c- ja sormenpäämittaukset eivät aina paljasta.

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

 • Mitä on jatkuva glukoosinseuranta ja miten se voi auttaa sinua

Glukoosin seurantatietojen käyrä

Jos käytät pumppusi CGM-toimintoja, voit seurata glukoosiarvojasi milloin tahansa päivän aikana. Guardian™ 2 Link -lähettimeen ja Enlite™ -glukoosisensoriin, liitetty pumppu lähettää arvoja langattomasti MiniMed® 640G -pumppuusi. Arvot päivitetään viiden minuutin välein, ja ne esitetään värinäytöllä. Näiden säännöllisesti päivitettävien tietojen avulla saat selvän kuvan siitä, miten glukoosiarvosi kehittyvät. Tämän ansiosta et enää ole niin riippuvainen sormenpäämittauksista.*Sinun on vain vaihdettava glukoosisensorisi 6 päivän välein.


Jos olet monipistoshoidolla, voit myös maksimoida CGM-järjestelmän hyödyt käyttämällä itsenäisesti toimivaa  Guardian® REAL-Time CGM -monitoria.

TODISTEET

Jatkuvan glukoosinseurannan hyödyt perinteisiin sormenpää- ja HbA1c-testeihin verrattuna tunnetaan hyvin. Tutkimukset ovat osoittaneet seuraavaa: 

 • CGM-järjestelmän avulla glukoosiarvojen vakavia poikkeamia havaitaan neljä kertaa enemmän kuin verensokerin omaseurannalla1
 • CGM-järjestelmä voi auttaa alentamaan HbA1c-arvoa merkittävästi ja sen on osoitettu alentavan HbA1c-arvoja jopa yhdellä prosentilla pelkkiin sormenpäämittauksiin verrattuna 2
 • Useat julkaistut tutkimukset osoittavat, että CGM antaa käyttäjälle tarkkoja tietoja. Tämän ansiosta voit mukauttaa hoitoasi luotettavien tietojen perusteella

MITÄ HYÖTYÄ SIITÄ OLISI MINULLE?

CGM-järjestelmän käyttäjistä on useita hauskoja tositarinoita. Kokemuksiaan ovat jakaneet esimerkiksi:

 • vanhemmat jotka voivat vihdoinkin rentoutua, koska heidän ei enää tarvitse tarkkailla lastaan öisin
 • innokkaat urheilijat ja opiskelijat, jotka voivat keskittyä kilpailuihin tai kokeisiin ilman turhia huolenaiheita
 • kiireiset uraohjukset, jotka voivat elää juuri niin kiireistä elämää kuin haluavat ja hoitaa arkiaskareensa entistä turvallisemmin mielin
 • naiset jotka ovat raskaana tai suunnittelevat raskautta

CGM on antanut käyttäjilleen mahdollisuuden saada tietoja, joita he eivät ole koskaan ennen saaneet. Yhdistyneen kuningaskunnan terveyden ja hoidon asiantuntemuksen kansallinen instituutti (National Institute for Health and Care Excellence, NICE) on laatinut omat ohjeensa pumppuhoidosta. Ohjeiden ansiosta CGM-järjestelmä on yhä useampien henkilöiden saatavilla. NICE on myös julkaissut ohjeet jatkuvan glukoosinseurannan käytöstä aikuis- ja lapsipotilailla. Tutustu julkaisuihin ja keskustele asiasta hoitotiimisi kanssa. 

VAIHTOEHTONA MYÖS OMA RAHOITUS

Toivomme, että kaikki CGM-järjestelmästä kiinnostuneet saisivat mahdollisuuden käyttää järjestelmää. Jos CGM-järjestelmän saaminen aiheuttaa hankaluuksia, voit hankkia järjestelmän myös itse. MiniMed® 640G -pumppusi on "CGM-valmis". Jos haluat, voit hankkia CGM-järjestelmän samalla kun saat käyttöösi ensimmäisen pumppusi, tai voit siirtää hankkimista myöhempään hetkeen. Saatavana on useita vaihtoehtoja.

Tarvitset vain CGM-aloituspakkauksen, joka sisältää Guardian™ 2 Link -lähettimen, Guardian 2 Link -laturin, viisi Enlite-sensoria ja Enlite Serter -asettimen. Tee tilaus tai pyydä lisätietoja hinnoittelusta soittamalla asiakaspalveluumme, puh.

020 7821 210

Tarvitset tilausta varten seuraavat tiedot:

 • CGM-aloituspakkaus: GSS73WSMA + MMT-7008A+7305ww

Sinun on käytettävä pienikokoista glukoosisensoria, joka asetetaan ihon alle enintään 6 päiväksi kerrallaan. Aivan kuten infuusiosetin kanyyli, sensori on helppo asentaa paikoilleen käyttämällä järjestelmän mukana toimitettavaa asetinta. 85 % potilaista oli sitä mieltä, että Enlite-sensorin asettaminen onnistui kivuttomasti.**.Sensori kiinnitetään pieneen ja kevyeen lähettimeen**joka lähettää glukoosisensorin tietoja langattomasti insuliinipumppuusi tai itsenäisesti toimivaan CGM-monitoriin edistyksellisen langattoman radiotaajuusteknologian avulla.

Insuliinipumppu tai CGM-monitori esittää glukoositiedot näytöllä ja laatii tietojen perusteella arvojen kehittymistä kuvaavan käyrän, jonka avulla voit seurata tarkkaan glukoosiarvojen kehittymistä ja arvoihin vaikuttavia tekijöitä.

Näytöllä esitettävien tietojen tarkastelun lisäksi voit asettaa insuliinipumppusi varoittamaan sinua äänimerkillä tai värinällä, jos glukoosiarvoille määritetyt raja-arvot todennäköisesti ylittyvät/alittuvat, lähestyvät tai ovat ylittyneet/alittuneet. Näiden tietojen avulla voit välttää hypo- ja hyperglykemiakohtauksia, pitää glukoosiarvot tavoitevälillä, alentaa HbA1c-arvoja ja hallita glukoosiarvoja entistä paremmin.

LÄHTEET

 • 1Kaufman FR, et al. Diabetes Care. 2001;24(12):2030-2034
 • 2Raccah D, Sulmont V, Resnik Y, et al. Incremental value of continuous glucose monitoring when starting pump therapy in patients with poorly controlled type 1 diabetes: the RealTrend Study. Diabetes Care. 2009;32(12):2245-2250
 • *Tiedoilla on tarkoitus täydentää perinteisillä kotona käytettävillä verensokerimittareilla saatavia tietoja, ei korvata niitä. Insuliiniannosten säätö ja glukoosisensorin kalibrointi edellyttävät sormenpäätestejä. Arvoja ei ole tarkoitus käyttää sellaisinaan hoidon muuttamiseen, vaan ne ennemminkin osoittavat viitteellisesti, milloin glukoosiarvot olisi hyvä mitata mittarilla. Kaikkien hoitomuutosten on perustuttava verensokerimittarilla tehtyihin mittauksiin, ei CGM-järjestelmän näyttämiin arvoihin.
 • ** Sisäiset arkistotiedot; Medtronic Minimed, Inc
 
Guardian™ 2 Link -lähetin on yhteensopiva vain MiniMed® 640G -insuliinipumpun kanssa
 
MiniLink®-lähetin on yhteensopiva MiniMed Paradigm® Veo™ -järjestelmän ja Guardian® REAL-Time CGM -järjestelmän kanssa

 

 

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.