Lapsellani on diabetes

Monet vanhemmat, joiden lapsella diagnosoidaan tyypin 1 diabetes, pohtivat seuraavia asioita: "Miksi näin käy minun lapselleni?" "Miten hän voi jatkaa elämäänsä niin kuin ennenkin?" "Miten voin olla parhaiten avuksi?" Usein alussa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
 
Yksi tärkeimmistä asioista vanhemmille on heidän lastensa terveys ja hyvinvointi. Tyypin 1 diabetesta sairastavalla lapsella diabeteshoidon tavoitteena on vähentää korkeista glukoosiarvoista aiheutuvien pitkäaikaiskomplikaatioiden kehittymisriskiä, välttää hypoglykemiaa ja varmistaa normaali kasvu ja kehitys sekä fyysisesti että henkisesti.
 
Lue tositarinoita muista vanhemmista, joiden lapsella on tyypin 1 diabetes, ja ota selvää miten he ovat löytäneet oman tiensä kohti parempaa hallintaa. 
 

Tositarinoita

Lapsellani on diabetes

Tess, Annan tytär, parempaa hallintaa pumpulla vuodesta 2008

Kun Tess oli 15 kuukauden ikäinen, löysin hänet juomasta vettä takapihamme kahluualtaasta. Hän oli liian nuori kertomaan minulle, että häntä janotti. Tällaisen käytöksen johdosta saimme selville, että hänellä oli tyypin 1 diabetes, ja hänelle määrättiin neljän päivittäisen pistoksen hoito-ohjelma. Tilannetta oli aina vaikea hallita, sillä  Tessin glukoosiarvot olivat suurimman osan ajasta korkealla mutta saattoivat romahtaa odottamatta. Tämä teki kaikkien elämästä hankalaa. 2-vuotissyntymäpäivänään Tess sai insuliinipumpun, ja siitä lähtien meistä on tuntunut, että olemme saaneet Tessin takaisin. Kaikkia muita vanhempia, jotka ovat harkinneet insuliinipumpun hankkimista lapselleen, kehottaisin hankkimaan sen mahdollisimman pian!

- ANNA

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.