Lapsellani on diabetes

Lenny-leijona kertoo diabeteksesta

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

  • Lyhyt video, jossa Lenny-leijona kertoo lapsille diabeteksesta

Lenny-leijona, Medtronicin diabetesasioiden puolestapuhujaLenny-leijona on lasten diabeteskoulutuksen puolestapuhuja, joka myös isännöi Junior Cup Diabetes -kisoja.

Lenny on leijona, jolle diabetes ei ole arka aihe. Hän osaa kuvailla hyvin mistä diabeteksessa on kyse, miksi jotkut sairastuvat siihen, miltä diagnoosin saaminen saattaa lapsista tuntua ja mitä mieltä lapset saattavat olla elämästä diabeteksen kanssa.
 
Lenny osaa jutustella lasten kanssa juuri oikealla tavalla. Katso ja kuuntele Lennyä alla.
 
 

Terve! Olen Lenny-leijona. Sain kuulla sairastavani diabetesta, kun olin vasta pieni pentu. Nyt käytän insuliinipumppua. Kun kuulin sairastavani diabetesta, en tiennyt asiasta yhtään mitään. Pikkuhiljaa keräsin sairaudesta lisää tietoa. Tietojen ansiosta pystyin paremmin elämään elämääni aivan kuten muutkin lapset. Oletpa nuorempi lapsi tai teini-ikäinen, voin kertoa sinulle diabeteksesta, elämästä diabeteksen kanssa ja siitä miten voit itse kertoa diabeteksestasi muille ihmisille. Vaikka sairastat diabetesta, voit kuitenkin tehdä samoja asioita kuin muutkin lapset. Itse asiassa olet varmasti onnellisempi, kun pidät hauskaa niin kuin lasten kuuluukin. Minä en ainakaan anna diabeteksen estää hauskanpitoa.

- LENNY-LEIJONA

Muistathan, että aterioiden hiilihydraattien (hiilareiden) laskeminen on tärkeää, jotta pysyt terveenä ja reippaana, varsinkin jos olet lapsi joka sairastaa tyypin 1 diabetesta. Oletko sinä mestari hiilareiden laskemisessa? Pelaa "Hiilarit haltuun" -peliä täällä, Sen avulla opit myös laskemaan hiilareita entistä paremmin! 

Jos olet todellinen fani, voit pyytää sairaalasi hoitotiimiltä erityiset Lenny-KUORET insuliinipumppuusi, Lenny-kirjan jossa kerrotaan samat asiat kuin tässä videossa, tai vaikkapa Lenny-pehmolelun, joka pitää huolta pumpustasi kun itse olet unten mailla.

Lennyn video

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.