Lapsellani on diabetes

Lasten insuliinipumput

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

  • Miten insuliinipumput voivat auttaa diabetesta sairastavaa lastasi
Viimeaikaiset tutkimustulokset* osoittavat, että insuliinipumput voivat olla sekä turvallisia että tehokkaita vaippaikäisillä ja pienillä lapsilla, edellyttäen että heidän vanhemmillaan on riittävästi tietoa kyseisestä laitteesta ja halua käyttää sitä. Insuliinipumppu voi helpottaa insuliinitasapainon ylläpitoa ja auttaa myös vähentämään hypoglykemioita. 
 
Useat kliiniset tutkimukset* vahvistavat, että kaikenikäiset tyypin 1 diabeetikot, jotka siirtyvät monipistoshoidosta insuliinipumppuhoitoon, raportoivat elämänlaatunsa parantuneen ja hoitoa koskevan tyytyväisyytensä lisääntyneen.

Kuultuani insuliinipumpusta tajusin nopeasti, että elämä tulisi muuttumaan. Minulle oli selvää, että pumppu parantaisi lapseni elämää.

- MARTINA, ANNELIN ÄITI

Miten MiniMed® 640G -insuliinipumppu voi helpottaa jokapäiväistä elämää

MiniMed® 640G -insuliinipumpussa on monia toimintoja ja asetuksia, jotka voivat soveltua ihanteellisesti nuorille käyttäjille. 

  • Bolus Wizard® -toiminto  ottaa huomioon kehossa jo olevan insuliinin, jolloin lisäannoslaskelmat ovat tarkempia.
  • Lapsilukkotoiminto lukitsee pumpun painikkeet, jolloin insuliinia ei voida ohjelmoida vahingossa. Saatavana on myös kaukosäädin, joka antaa vanhemmille tarvittaessa täyden hallinnan.

Missä lapseni voi pitää insuliinipumppuaan?

Tämä on usein vanhempien ja lasten ensimmäisiä kysymyksiä. Pumppu voidaan itse asiassa kiinnittää helposti vyölle tai laittaa taskuun. Saatavana on myös erilaisia pumppukoteloita.

Entä insuliinipumppu ja urheilu? Miten se toimii?

Monia askarruttaa pumpun pitäminen mukana harrastuksissa, kuten urheilussa tai vapaa-ajalla. Yleensä pumppu voidaan pitää kytkennynä ilman että nämä harrastukset häiriintyvät. Pumppu voidaan irrottaa (enintään 60 minuutiksi) suihkussa käyntiä, uimista tai fyysistä aktiviteettia varten. Se on kytkettävä tämän jälkeen uudelleen, ja jos pumppu on ollut irrotettuna yli tunnin ajan, annoksia on ehkä muutettava.

Vanhempien tulisi keskustella tästä hoitavan lääkärin kanssa, jotta lapselle voidaan määrittää oikeat tavat annostella insuliinia tarpeen mukaan.

Voiko lapseni elää edelleen normaalia sosiaalista elämää?

Hauskanpito ja leikkiminen kavereiden kanssa on yksi lapsen parhaista tavoista pysyä onnellisena ja terveenä. MiniMed 640G -insuliinipumpun avulla lapsen sosiaalinen elämä voi olla juuri niin joustavaa kuin aikataulu edellyttää.

MiniMed 640G -insuliinipumppuun on saatavilla kaikenikäisille (myös vauvoille) sopivia infuusiosettejä ja  asettimia, mikä takaa tarkan insuliinin annostelun ja mahdollistaa lapselle elämän jatkumisen normaalisti.

LÄHTEET

  • *Viitteet säilytetään arkistoituina ja ovat saatavana pyydettäessä; ota yhteyttä paikalliseen Medtronic-edustajaan.

 

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.