Lapsellani on diabetes

Insuliinipumput lasten ratkaisuna

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

  • Miten insuliinipumput voivat auttaa lapsesi diabeteksen hallinnassa
Glukoosiarvojen hallinnan tehostamiseksi monilla tyypin 1 diabetesta sairastavilla lapsilla käytetään insuliinipumppua. 
 
Insuliinipumppu on pieni laite, joka vastaa kooltaan matkapuhelinta. Sitä voi kantaa helposti mukana vyöllä, taskussa, vaatteisiin kiinnitettynä tai vyötäröllä pidettävässä kotelossa.
 
Insuliinipumpun avulla sinä ja hoitava lääkäri/hoitaja voitte paremmin jäljitellä terveen haiman insuliinituotantoa annostelemalla pieniä määriä pikavaikutteista insuliinia ympäri vuorokauden. Pumpun avulla voi säätää annostelua paremmin erityisesti aterioiden jälkeen ja öisin, mikä auttaa parantamaan diabeteksen hallintaa.
 
Usein toistuvien pistosten sijaan pumppuhoidossa on vain vaihdettava infuusiosetti 2–3 päivän välein.

Nyt Guzmán tekee kaikkea, mitä muutkin lapset: hän ui sekä pelaa koripalloa ja lempilajiaan jalkapalloa. Pumppu on yksinkertaisesti rauhoittanut yöajan meidän kaikkien kannalta.

- ESTER, GUZMÁNIN ÄITI

Miten MiniMed® 640G -insuliinipumppu helpottaa glukoosiarvojen hallintaa?

MiniMed® 640G -insuliinipumppu avulla voi antaa pieniä ja tarkkoja insuliiniannoksia (pienimmillään 0,025 u/h) koko vuorokauden ajan. Tarkat insuliinimäärät määrittää lääkäri potilaskohtaisesti.
Pumppu mahdollistaa myös seuraavat: 

  • Bolus Wizard®: tämä sisäänrakennettu toiminto auttaa varmistamaan tarkan annostuksen ottamalla annoksen määrityksessä huomioon kehossa jo olevan insuliinin, nykyiset glukoosiarvot, aterian hiilihydraattimäärän sekä henkilökohtaiset insuliiniasetukset.
  • Insuliinin perusannoksen säätäminen, millä voidaan mukautua korkeampiin tai matalampiin glukoosiarvoihin liikunnan tai sairauden aikana.
  • Ohjelmoitujen insuliiniannosten peruuttaminen, jos lapsi ei suostu syömään tai osallistumaan ennalta suunniteltuun harrastukseen.

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.