Komplikaatioiden vähentäminen

Monet tyypin 1 diabetesta sairastavat ovat huolissaan mahdollisista pitkäaikaiskomplikaatioista. Jotkut alkavat pohtia asiaa heti diagnoosin saatuaan ja toiset tiedostavat sen saatuaan ensimmäiset oireensa tai ensimmäiset komplikaatioiden merkkinsä.
 
Pitkään jatkuessaan korkeat glukoosiarvot ovat yhteydessä monenlaisiin komplikaatioihin. Hyvien glukoosiarvojen saavuttaminen ja tavoitealueella oleva HbA1c ovat keskeisiä tekijöitä, jotka auttavat pienentämään pitkäaikaiskomplikaatioiden riskiä, viivyttämään niitä tai välttämään ne kokonaan.*
 
Lue tositarinoita muista tyypin 1 diabetesta sairastavista ja tutustu siihen, miten he ovat löytäneet oman tiensä kohti parempaa hallintaa.
 

Tositarinoita

Komplikaatioiden vähentäminen

Christian, parempaa hallintaa pumpulla vuodesta 2012

Diabetesdiagnoosin saaminen oli minulle hyvin surullinen hetki. 20-vuotiaana koin, että kaikki unelmani olivat murskana. Kun sitten aloin lukea lisää sairaudestani, pelkäsin yhä enemmän huonosta diabeteksen hallinnasta aiheutuvia pitkäaikaiskomplikaatioita (siihen aikaan diabeteksen hallintani monipistoshoidolla oli surkeaa). Nyt voin kuitenkin hallita glukoosiarvojani paremmin. Elän terveellistä, aktiivista elämää, eikä minulla ole minkäänlaisia merkkejä pitkäaikaiskomplikaatioista. Olen tästä äärimmäisen kiitollinen.

- CHRISTIAN

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.