Hypoglykemian hallinta

Hypoglykemia voi olla tyypin 1 diabetesta sairastavan suurimpia huolenaiheita erityisesti öisin, jolloin matalia glukoosiarvoja on vaikeampi tunnistaa. 
 
Jokaisella tyypin 1 diabetesta sairastavalla glukoosiarvot voivat pudota odottamatta. Yksi diabeteksen hoidon päätavoitteista on HbA1c-tavoitetason saavuttaminen turvallisesti lisäämättä hypoglykemian riskiä.   
  
Lue tositarinoita muista, joilla on tyypin 1 diabetes, miten he ovat löytäneet oman tiensä kohti parempaa hallintaa ja hypoglykemioiden vähentämistä.

Tositarinoita

Hypoglykemian hallinta

Marco, parempaa hallintaa pumpulla vuodesta 2011

Aluksi, kun käytin monipistoshoitoa en koskaan tiennyt milloin hypoglykemia uhkasi. Kerran kaaduin kaupungilla jalkakäytävälle. Muistan yhä, miten ihmiset väistivät minua ja kävelivät pois, todennäköisesti ajatellen että olin juovuksissa. Minun oli raahauduttava kotiin itse. Olin kuullut, että pumppuhoidosta on saatu paljon myönteisiä kokemuksia, ja pitkän hypoglykemiakohtausten värittämän jakson jälkeen kysyin lääkäriltäni, voisinko kokeilla insuliinipumppuhoitoa. Nyt käytän insuliinipumppua koko ajan ja olen melkein unohtanut mitä hypoglykemiat ovat.

- MARCO

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.