Hypoglykemian hallinta

Hypoglykemiakohtausten minimoiminen insuliinipumpun avulla

ESIMERKKEJÄ SIVUN SISÄLLÖSTÄ

 • Miten insuliinipumput voivat auttaa vähentämään komplikaatioriskiä
Voidakseen tehostaa glukoosiarvojen hallintaa monet tyypin 1 diabetesta sairastavat käyttävät insuliinipumppua. 
 
Insuliinipumppu on pieni laite, joka vastaa kooltaan matkapuhelinta. Sitä voi kantaa helposti mukana vyöllä, taskussa tai jopa rintaliiveihin kiinnitettynä.
 
Insuliinipumpun avulla sinä ja hoitava lääkäri/hoitaja voitte paremmin jäljitellä terveen haiman insuliinituotantoa annostelemalla pieniä määriä pikavaikutteista insuliinia ympäri vuorokauden. Pumpun avulla voi säätää annostelua paremmin erityisesti aterioiden jälkeen ja öisin, mikä auttaa parantamaan diabeteksen hallintaa.
 
Usein toistuvien pistosten sijaan pumppuhoidossa on vain vaihdettava infuusiosetti 2–3 päivän välein.

Pumppuhoidon aloittamisen jälkeen Laran glukoosiarvot vakiintuivat ja hänellä oli vähemmän hypoglykemiakohtauksia. Minulle se tarkoitti vähemmän huolta ja parempaa elämänlaatua.

- ANDREA

Miten MiniMed® 640G -insuliinipumppu helpottaa glukoosiarvojen hallintaa?

MiniMed® 640G -insuliinipumppu mahdollistaa paremman glukoosinhallinnan, sillä sen avulla voidaan säätää insuliiniannostelua ja vähentää näin hyper- ja hypoglykemioiden riskiä. Insuliinipumpun hoidon edut ovat:

 • Helpompi annostus
  Insuliinintarpeen laskeminen voi olla monimutkainen tehtävä, sillä huomioon on otettava monia eri seikkoja. MiniMed 640G -insuliinipumpun sisäänrakennettu Bolus Wizard® -toiminto auttaa varmistamaan tarkan annostuksen ottamalla huomioon kehossa jo olevan insuliinin, senhetkisen glukoosiarvon, hiilihydraattien saannin sekä henkilökohtaiset insuliiniasetukset. 
 • Vähemmän pistoksia
  Insuliinipumpusta ohjelmoitu tarkka määrä pikavaikutteista insuliinia annostellaan 2-3 päivän välein vaihdettavan infuusiosetin kautta.
 • Enemmän joustavuutta
  MiniMed 640G -insuliinipumpulla voidaan nopeasti ja joustavasti muuttaa insuliiniannostusta esim. liikunnan ja sairauden aikana tai välipaloja varten. Tämä käy helposti napin painalluksella, ilman toistuvia pistoksia. Pumpussa on myös tilapäinen perusannosohjelma, jossa perusinsuliiniannosta pienennetään suhteellisesti esimerkiksi liikunnan yhteydessä.
 • Mukavampi käyttää
  MiniMed 640G -insuliinipumpun etuihin kuuluu myös langaton yhteys verensokerimittariin. Tämä mittari lähettää verensokeriarvot automaattisesti pumpulle ja mahdollistaa näin tarkemmat Bolus Wizard -laskelmat. Se tallentaa nämä tiedot pumpun muistiin, johon tallentuvat myös insuliiniannoksesi.

Miten MiniMed® 640G -insuliinipumppu voi helpottaa päivittäistä elämää

Kliiniset tutkimukset* vahvistavat, että kaikenikäiset tyypin 1 diabeetikot, jotka siirtyvät monipistoshoidosta insuliinipumppuhoitoon, raportoivat elämänlaatunsa parantuneen ja hoitoa koskevan tyytyväisyytensä lisääntyneen. MiniMed 640G -insuliinipumppu voi auttaa ylläpitämään tavoitearvoja ja vähentämään hypoglykemiakohtauksia.* Insuliinintarpeen helppo hallinta mahdollistaa joustavamman elämäntavan.  

MiniMed® 640G -insuliinipumppu ja ruoka

Ruoalla on keskeinen merkitys diabeteksen hallinnassa. Jos käytät monipistoshoitoa, voi olla vaikeampaa hallita aterioiden viivästymistä, aterioiden jäämistä väliin tai ruokavalioiden muuttumista. MiniMed 640G -insuliinipumppu voi helpottaa ruokailun hallintaa: esimerkiksi eri lisäannosvaihtoehtojen avulla on mahdollista mukauttaa insuliiniannokset muuttuviin ruokailutarpeisiin. 

Bolus Wizard® -toiminto helpottaa tarvittavan insuliinin määrän laskentaa, sillä se tekee laskutoimitukset puolestasi seuraavien tekijöiden perusteella: hiilihydraatin saanti, glukoosiarvot, insuliinin ja hiilihydraattien suhde sekä kehossa olevan aktiivisen insuliinin määrä. Tämän ansiosta voit olla varma, että saat juuri oikean määrän insuliinia glukoosiarvojesi hallintaan.

MiniMed® 640G -insuliinipumppu ja liikunta

Säännöllinen liikunta on tärkeää keholle ja mielelle, ja useimmat lääkärit suosittelevat sitä. Liikunta voi myös laskea glukoosiarvoja. MiniMed 640G -insuliinipumppu tarjoaa mahdollisuuden säätää insuliinin perusannosta liikunnan aiheuttaman tarpeen mukaan – kilpailutilanteesta kevyeen lenkkiin – ja auttaa pienentämään liikunnan jälkeisen hypoglykemian riskiä. Monet urheilijat, joilla on tyypin 1 diabetes, käyttävät insuliinipumppua glukoosinhallinnan parantamiseksi.

MiniMed® 640G -insuliinipumppu ja yölliset hypoglykemiakohtaukset

Perusannostarpeet voivat muuttua 24 tunnin aikana. Monipistoshoitoa käytettäessä pitkävaikutteisen insuliinin annokset säädetään yleensä keskimääräisen tarpeen mukaan, eikä niissä useimmiten oteta huomioon näitä vaihteluja. MiniMed 640G -insuliinipumppua käytettäessä voidaan asettaa erilaisia perusannoksia tuntikohtaisesti henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Tämä voi auttaa vähentämään hypoglykemioita erityisesti yöunen aikana.

 

MiniMed 640G -insuliinipumppu ja hypoglykemiaa koskevan tietoisuuden palauttaminen                   

Sairastettuaan diabetesta vuosien ajan potilaat eivät ehkä enää tunnista tulossa olevaa hypoglykemiaa. MiniMed 640G -insuliinipumppu voi parantaa tietoisuutta hypoglykemiasta vähentämällä lieviä hypoglykemiakohtauksia ja äärimmäisiä glukoosiarvoja sekä päivällä että yöllä.*

LÄHTEET

 • XViitteet säilytetään arkistoituina ja ovat saatavana pyydettäessä; ota yhteyttä paikalliseen Medtronic-edustajaan.

 

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.