Elämä insuliinipumpun kanssa

Täysillä eläminen ei lopu diagnoosiin, ja monet tyypin 1 diabetesta sairastavat nauttivat edelleen päivittäisistä harrastuksistaan.
He voivat syödä mitä haluavat, käydä drinkillä ystävien kanssa, harrastaa urheilua ja matkustaa maailman ympäri, kunhan huolehtivat hyvästä glukoosinhallinnasta.
 
Lue tositarinoita muista tyypin 1 diabetesta sairastavista ja tutustu siihen, miten he ovat löytäneet oman tiensä kohti parempaa hallintaa.
Ota selvää, miten pumppu tuo lisää joustavuutta päivittäisiin toimiin ja voi auttaa sinua elämään haluamallasi tavalla. 

Tositarinoita

Toista video

Elämä insuliinipumpun kanssa

George parempaa hallintaa pumpulla vuodesta 2010

Olen 15-vuotias, ja minulla diagnosoitiin diabetes seitsemän vuotta sitten. Olin melko hämilläni ja peloissani, koska minun piti muuttaa koko elämäntyyliäni. Kun olin monipistoshoidolla, elämä oli suoraan sanottuna kauheaa. Kaikki piti suunnitella etukäteen ja arvot heittelehtivät miten sattuu. Nyt kun olen käyttänyt insuliinipumppua, hallitsemattomat, heittelehtivät arvot ovat tasaantuneet niin että HbA1c on nyt 6,8. Se on loistavaa!  Pumpun ansiosta voin tehdä asioita spontaanimmin, kaikkea ei tarvitse suunnitella etukäteen, voin syödä mitä haluan ja milloin haluan ja urheilu on helpompaa. Myös itsetuntoni on parantunut, koska voin tehdä samaa kuin kaverinikin.  Pumppu on todella näppärä. Kukaan ei tiedä, mistä on kyse, koska se näyttää ihan puhelimelta. Pumppu on minulle korvaamattoman tärkeä. Sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

- GEORGE

 • Eating
  Syöminen


  Ota selvää, miten syöminen voi vaikuttaa diabetekseen

 • Alcohol
  Alkoholi


  Ota selvää, miten alkoholi voi vaikuttaa diabetekseen

 • Sport
  Urheilu


  Ota selvää, miten voit hallita diabetesta liikunnan ja urheilun aikana

 • Travel
  Matkustaminen


  Lue, miten voit hallita diabetesta matkustamisen aikana

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.