Asiakastuki

MiniMed-insuliinipumput ja oma elämäntyylisi

Insuliinipumppu on osa potilaan jokapäiväistä elämää ja näin se saa myös osansa kolhuista ja kolauksista. Vaikka kaikki valmistajat tekevät pumpuille lukuisia testejä, kukaan ei voi täydellä varmuudella estää kotelon halkeamista kun pumppu on otettu pois toimituspakkauksesta ja sitä todella käytetään päivittäin. 
 
Haluamme valmistajana toimia vastuullisesti ja kertoa asiakkaillemme totuudenmukaisesti, miten he voivat käyttää pumppuja arkielämässään.

Totuus vesitiiviydestä

Voinko käydä uimassa, suihkussa tai kylvyssä, vaikka käytän insuliinipumppua?

MiniMed® Veo™ -insuliinipumppu

MiniMed® Veo™ -insuliinipumppu on roisketiivis, ja siksi merkitsemme MiniMed® Veo™ -tuotteemme edelleen vedenkestäviksi, emme vesitiiviiksi.

Suosittelemme, että MiniMed Veo -insuliinipumpun käyttäjät eivät tietoisesti upota insuliinipumppuaan veteen. Voit irrottaa insuliinipumpun helposti vesiurheilua varten. Kun irrotat pumpun vesiurheilua varten, suojaa pumppu vedeltä asianmukaisesti. Voit irrottaa insuliinipumppusi enintään yhdeksi tunniksi ottamatta insuliinia. Jos irrotat insuliinipumpun yli yhdeksi tunniksi, sinun on otettava insuliinia toisella tavalla, kuten pistämällä pikavaikutteista insuliinia tai kytkemällä pumppu uudelleen lisäannosten ottamiseksi (lisätietoja on kohdassa Ohjeet väliaikaista irrottamista varten). Kun kytket pumpun uudelleen, tarkista verensokeriarvosi. 

Pumppujemme vesitiiviysluokka on IXP7, eli pumput voidaan upottaa 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. 

Tämä tarkoittaa että MiniMed Veo kestää lyhytkestoisen, alle 30 minuuttia kestävän veteen upotuksen alle metrin syvyydessä.

Mikäli asiakkaamme pumppuun on päässyt vettä, vaihdamme pumpun normaalin takuukäytännön mukaan

MiniMed® 640G -insuliinipumppu

MiniMed® 640G -insuliinipumppu, jossa säiliö ja letku ovat asianmukaisesti paikoillaan, on vesitiivis enintään 3,6 metriin saakka enintään 24 tunnin ajan (IPX8-vesitiiviysluokitus). 

Koska insuliinipumppu on vesitiivis, vesivauriot ovat epätodennäköisiä vaikka pumppuun kohdistuu roiskeita tai se upotetaan veteen. Tarkasta pumppu ennen veteen upottamista kuitenkin huolellisesti ja varmista ettei siinä ole halkeamia, erityisesti jos pumppu on pudonnut tai epäilet sen olevan vaurioitunut. Pumppu ei ole vesitiivis, jos siinä on halkeamia. 

Jos epäilet, että pumppuun on päässyt vettä, tai huomaat siinä muun mahdollisen toimintahäiriön, tarkista verensokerisi ja toimi hoitohenkilöstön antamien ohjeiden mukaisesti. Lisätukea saat ottamalla yhteyden Medtroniciin. Ota aina yhteys terveydenhoidon ammattilaiseen, jos verensokeri on erittäin korkea tai matala tai jos sinulla on kysyttävää hoidosta.

MiniLink™-lähetin

Sensoriin yhdistettynä ja mukana kannettuna MiniLink™ on vesitiivis ja täysin upotettavissa veteen. Emme kuitenkaan suosittele MiniLink-lähettimen upottamista kuumaan veteen (esimerkiksi kuuman kylvyn yhteydessä) Voit käyttää lähetintä jopa 2,4 metrin syvyydessä enintään 30 minuutin ajan.

Jos irrotat insuliinipumpun ja lähetin on toiminta-alueen ulkopuolella (yli kahden metrin etäisyydellä) yli 40 minuutin ajan, vain viimeisten 40 minuutin tiedot ovat saatavilla. Raportin tiedoissa on "aukkokohta", jonka aikana tietoja ei ole tallennettu.

Guardian™ 2 Link-lähetin

Sensoriin yhdistettynä ja mukana kannettuna Guardian™ 2 Link on vesitiivis ja täysin upotettavissa veteen. Emme kuitenkaan suosittele lähettimen upottamista kuumaan veteen (esimerkiksi kuuman kylvyn yhteydessä). Voit käyttää lähetintä jopa 2,4 metrin syvyydessä enintään 30 minuutin ajan. 

MUISTILISTA MATKUSTAMISTA VARTEN / VINKKEJÄ JA NIKSEJÄ

MiniMed® Veo™ -insuliinipumppu

Voit jatkaa insuliinipumpun käyttöä tavalliseen tapaan myös lennon aikana. Ennen kuin matkustat Euroopan unionin ulkopuolelle, tarkista pumpun käyttämän radiotaajuuden yhteensopivuus kohdemaan määräysten kanssa. 
 
Jos käytät pumpun jatkuvaa glukoosinseurantaa (CGM), muistathan että kansainvälisten standardien ja Yhdysvaltain liittovaltion viestintäviranomaisen (FCC) määräysten mukaisesti radiotaajuustoimintoja käyttäviä laitteita ei saa käyttää lentokoneessa. Sinun on siis irrotettava MiniLink™ -lähetin glukoosisensorista. Huomaa, että CGM-toiminnon kytkeminen pois päältä ei riitä, koska MiniLink-lähetin jatkaa lähettämistä radiotaajuudella ellei sen yhteyttä glukoosisensoriin katkaista. Jos sinun on testattava glukoosiarvosi lennon aikana, tämä on tehtävä manuaalisesti verensokerimittarin avulla. 

MiniMed® 640G -insuliinipumppu

Voit jatkaa insuliinipumpun käyttöä tavalliseen tapaan myös lennon aikana. Ennen kuin matkustat Euroopan unionin ulkopuolelle, tarkista pumpun käyttämän radiotaajuuden yhteensopivuus kohdemaan määräysten kanssa. 
 
Jos käytät pumpun CGM-toimintoa, muistathan, että kansainvälisten standardien ja Yhdysvaltain liittovaltion viestintäviranomaisen (FCC) määräysten mukaisesti radiotaajuustoimintoja käyttäviä laitteita ei saa käyttää lentokoneessa. Sinun on siis irrotettava Guardian 2 Link-lähetin glukoosisensorista. Huomaa, että CGM-toiminnon kytkeminen pois päältä ei riitä, koska Guardian 2 Link-lähetin jatkaa lähettämistä radiotaajuudella, ellei sen yhteyttä glukoosisensoriin katkaista. Jos sinun on testattava glukoosiarvosi lennon aikana, tämä on tehtävä manuaalisesti verensokerimittarin avulla.

Voivatko lentokenttien sähkömagneettiset häiriöt tai tietokoneet, radiopuhelimet tai tallennuslaitteet aiheuttaa häiriöitä insuliinipumpussa?

Vältä insuliinipumppujen altistamista voimakkaille magneettikentille, joita esiintyy esimerkiksi MRI-laitteissa. Kattavat testit ovat osoittaneet että muut magneettilaitteet, kuten lentokenttien metallinpaljastimet, läpivalaisulaitteet tai radiopuhelimet, eivät vaikuta insuliinipumpun toimintaan.  
 
Matkapuhelimet, langattomat puhelimet ja muut langattomaan viestintään perustuvat korkeataajuuksiset laitteet saattavat häiritä tietojen välittämistä glukoosimonitorista/lähettimestä insuliinipumppuun, mutta häiriöt eivät vaikuta itse tietoihin tai vahingoita pumppua tai mittaria. Tiedonsiirtoyhteys voidaan palauttaa siirtämällä tällaiset langattomat laitteet pois alueelta tai kytkemällä ne pois päältä. 
 
Pumppua ei saa altistaa röntgenläpivalaisulaitteille, joita käytetään käsimatkatavaroihin tai ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin, eikä koko kehon skannereille. Jos menet koko kehon skannerin läpi, sinun on irrotettava infuusiosetti sekä insuliinipumppu ja CGM-laitteet (sensori ja lähetin) ennen skannausta. Jos haluat välttää laitteiden irrottamisen, pyydä vaihtoehtoista kuvantamismenetelmää jossa ei käytetä röntgensäteitä. Insuliinipumppu, infuusiosetti, säiliö ja CGM-järjestelmä kestävät altistumisen lentokentän turvatarkastuksissa käytettäville metallinpaljastimille ja lukulaitteille.

Matkustaminen pumpun kanssa

Pumppusi auttaa sinua hallitsemaan verensokeriarvoja tehokkaasti myös matkustamisen aikana. Voit säätää lisäannosasetuksia entistä paremmin epäsäännöllistä ruokailua, tavallista suurempia tai pienempiä aterioita tai väliin jätettäviä aterioita varten.
 
Pumpun ansiosta voit myös helpommin tehdä muutoksia tavalliseen päivärytmiisi, esimerkiksi nukkua tavallista pidempään.
Se, miten sinun on valmistauduttava matkustamiseen ja mitä tarvitset mukaasi, riippuu matkasi määränpäästä ja kestosta. Jos lomakohteesi on lyhyen lennon päässä kotimaassa, sinun on huomioitava eri asioita kuin lentäessäsi usean aikavyöhykkeen päähän.

Kun matkustat, seuraavien varusteiden mukaan ottaminen voi olla tarpeen:

 • Ylimääräiset paristot pumppua varten
 • Insuliini (ja sopiva säiliö, jossa voit säilyttää insuliinia)
 • Pumpun lisävarusteet
 • Insuliinikynä tai -ruiskut
 • Ketoniliuskat
 • Glukagonihätäpakkaus
 • Verensokerin mittausvälineet
 • Hiilihydraatteja hypoglykemian hoitamiseksi sekä ylimääräistä ruokaa, kuten helposti mukana kulkevia proteiinipatukoita

Muita huomioon otettavia asioita:

 • Varmista että sinulla on lääkärisi ja hoidostasi vastaavan henkilöstön sekä diabeteksen hoidosta matkakohteessa vastaavien laitosten tärkeimmät yhteystiedot
 • Pidä mukanasi SOS-passia, josta käy ilmi että sinulla on diabetes ja käytät insuliinipumppua
 • Voi myös olla järkevää ottaa mukaan lääkkeitä ripulia ja pahoinvointia varten
 • Pumpun käyttöopas ja luettelo kaikista pumpun asetuksista
 • Jos matkustat ulkomaille, voit halutessasi kirjoittaa kohdemaan kielellä ylös hyödyllisiä fraaseja, kuten "Minulla on diabetes, antakaa minulle sokeria tai jotakin syötävää".
 • Varmista että voit viedä tarvikkeet mukanasi kohdemaahan.
   
 
Kun matkustat lentokoneella, kuljeta lääkkeet, välipalat, pumpun tarvikkeet ja lääkärin lausunto käsimatkatavaroissa. Tämä on erityisen tärkeää, koska ruumassa kulkevat matkatavarat saattavat kadota ja lentosi voi viivästyä odottamatta pitkiäkin aikoja. Jos insuliini pakataan ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin, se voi altistua äärilämpötiloille (usein kovalle pakkaselle).
 
Hyvänä muistisääntönä on pakata mukaan kaksinkertainen määrä tarvikkeita verrattuna siihen, mitä tavallisesti tarvitsisit. Näin voit varautua mahdollisiin ongelmiin.
 
Pumpun tarvikkeet voivat olla toisessa maassa kalliimpia, eikä kaikkia tarvikkeita välttämättä edes ole saatavilla. Varmista asia soittamalla paikalliseen tukipalveluun, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä matkan aikana.
 

Aikavyöhykkeet ja useat perusannokset

Emme voi antaa ehdottomia ohjeita siitä, miten perusannoksia olisi muutettava aikavyöhykkeiden ylittämistä varten. Kun suunnittelet matkaa, keskustele hoidostasi vastaavan hoitohenkilöstön kanssa matkasuunnitelmasta ja matkaa varten tarvittavista muutoksista. 
 
Muistathan myös pitää mukanasi luettelon perusannoksista ja muista pumpun asetuksista.
 
Voit muuttaa pumpun asetukset matkakohteeseen sopiviksi milloin tahansa lennon aikana. Useimmat tekevät nämä muutokset saapuessaan matkakohteeseen. On kuitenkin tärkeää, että muutat pumpun kellonajan matkakohteen kellonajan mukaiseksi, sillä perusannoksen asetukset voivat olla hyvinkin erilaisia öisin ja päivisin. Jos et muuta kellonaikaa, pumppu saattaa annostella sinulle liikaa insuliinia päivällä ja puolestaan liian vähän insuliinia yöllä. Tämä voi olla vaarallista.
 
Muista myös muuttaa kellonaika takaisin, kun palaat kotimaahan. 

Turvallisuuteen liittyviä vinkkejä

Pitkien lentojen aikana on hyvä jaloitella ja juoda runsaasti vettä. Tämä auttaa välttämään veritulppia, joita lentomatkat saattavat aiheuttaa niin diabetesta sairastaville kuin muille henkilöille.

Verensokeriarvot voivat nousta liian korkeiksi tai laskea liian mataliksi stressin tai aktiivisuustason tai aterioiden muutosten takia, joten verensokeri on testattava tavallista useammin.


Matkustaminen Yhdysvalloissa

 • Lääkärien antamat todistukset eivät Yhdysvalloissa enää riitä todisteeksi lääketieteellisestä tarpeesta, jos joudut kuljettamaan mukanasi ruiskuja. Jotta voit ottaa ruiskut ja muut insuliinin ottamiseen tarvittavat välineet mukaasi lentokoneeseen, sinun on esitettävä viranomaisille insuliinisäiliö, jonka ammattilaisen tulostamassa, lääkesisältöä koskevassa etukäteen painetussa etiketissä mainitaan selvästi kyseisen lääkkeen sisältö. Poikkeuksia ei tehdä. Jos lääkärin antamaa reseptiä ei ole kiinnitetty insuliinipakkauksen ulkopuolelle, myös se on otettava mukaan.
 • Lähtöselvitys Yhdysvalloissa, myös sisäisillä lennoilla, on tehtävä kaksi tuntia ennen lentoa, jotta ehdit kulkea läpi kaikista turvatarkastuksista
 • Sinun on Yhdysvalloissa ilmoitettava turvatarkastushenkilöstölle, että sinulla on diabetes ja käytät pumppua ja että kuljetat varusteita mukanasi

Voivatko magneettikuvaus- tai röntgenlaitteet aiheuttaa häiriöitä järjestelmässä?

Magneettitutkimuksissa käytetään erittäin voimakkaita magneettikenttiä ja radiotaajuussignaaleja, joiden avulla saadaan kuvia sisäelimistä ja kehon sisäisistä rakenteista. Nämä voimakkaat magneettikentät voivat vaurioittaa pumppua ja jopa vetää sen irti kehostasi. Voit huoletta käyttää infuusiosettejä (jotka eivät sisällä metallia). Näitä ovat Mio, Sof-set, Quick-set ja Silhouette.
 
Ennen magneetti-, röntgen- tai TT-kuvausta, diatermiahoitoa tai muuta altistumista säteilylle sinun on irrotettava pumppu, lähetin ja glukoosisensori väliaikaisesti ennen siirtymistäsi toimenpidehuoneeseen.
 
Jos haluat lisätietoa tietystä tutkimuksesta ja sen mahdollisesta vaikutuksesta pumppuusi, ota yhteyttä paikalliseen tukipalveluumme.

SAIRASPÄIVIEN HALLINTA

Kun sairastat

Kun sairastat, diabeteksen hoitaminen voi tuntua työläältä. Sinun on kuitenkin huolehdittava hoidosta. Jos olet liian sairas seuraamaan diabetesta itse, pyydä apua ystävältäsi tai perheenjäseneltäsi. Jos et saa itsellesi apuria, pyydä apua hoidostasi vastaavalta hoitohenkilöstöltä.
Diabeteksen hoito sairauden tai tulehduksen aikana edellyttää että testaat verensokeriarvon ja virtsan ketonit säännöllisesti. Sairaudet ja tulehdukset rasittavat elimistöä tavallista enemmän ja nostavat usein verensokeria. Insuliinipumpun avulla voit nopeasti ja helposti muuttaa insuliinin annostelua sairauksien tai tulehduksien takia. Vaikka et söisi mitään, tarvitset kuitenkin insuliinia. Verensokerimittausten tulosten perusteella voit päätellä riittääkö perusannos insuliinia kattamaan insuliinitarpeesi, vai pitääkö annosta lisätä ottamalla säännöllisesti korjauslisäannoksia lisäämällä perusannosta tai ryhtymällä molempiin toimiin.
Toiminta sairaspäivinä  

 • Testaa verensokeri ja virtsan ketonit 2 tunnin välein ympäri vuorokauden.
 • Tarkista virtsan ketonit joka kerta kun käyt WC:ssä.
 • Kirjaa tarkasti ylös verensokeriarvot, ketonit, lääkitys, kuume ja kaikki muut oireet.
 • Ota ylimääräinen annos insuliinia, jos verensokeriarvo on 14 mmol/l tai korkeampi ja jos ketonien määrä on keskitasoa tai korkea.
 • Pidä mielessä että vaikka verensokeriarvosi olisivat tavoitevälillä, tarvitset ylimääräistä insuliinia ja nesteitä jos virtsassa esiintyy ketoniaineita.

Jos oksennat, soita endokrinologille, yleislääkärille tai diabetesasioista vastaavalle neuvojalle, jotta sinulle voidaan antaa nesteitä ja insuliinia niin että tilasi ei pääse kehittymään diabeettiseen ketoasidoosiin asti. 

Varusteet sairaspäivinä

Pidä aina kotonasi ja matkustamisen aikana matkatavaroissa seuraavia: 

 • Sokeripitoisia nesteitä (virvoitusjuomat, kolajuomat tai vastaavat, karkit, hyytelöt jne.), joita voit nauttia kiinteän ruoan sijaan
 • Sokerittomia nesteitä (vähäkaloriset juomat, lihaliemi, kanaliemi), joilla voit hoitaa nestehukkaa
 • Kuumemittari
 • Lääkkeet kuumeen, yskän, tukkoisuuden, pahoinvoinnin ja oksentelun varalta
 • Ylimääräisiä testiliuskoja verensokerin ja ketonienmittausta varten
 • Glukagonihätäpakkaus vakavan hypoglykemian varalta

Ohjeet väliaikaista irrottamista varten

Ehkä haluat viettää päivän rannalla loikoillen tai yksinkertaisesti pitää "vapaapäivän" pumpusta – väliaikainen palaaminen pistoksiin on helpompaa, jos suunnittelet asian etukäteen. Seuraavat ohjeet auttavat sinua ja hoitohenkilöstöäsi laatimaan suunnitelman juuri sinua varten.

Huomaa: Ohjeissa on perusolettamuksena, että jatkat pumppuinsuliinin (useimmiten pikavaikutteisen Humalog®- tai NovoLog®-insuliinin) käyttöä, mutta otat insuliinin pistoksina.

Jos haluat lisätietoa hoidosta insuliinipumpun ollessa irrotettuna, ota yhteyttä hoidostasi vastaavaan hoitohenkilöstöön. Jos haluat lisätietoa Medtronic Diabetes -insuliinipumppujen toimintojen käytöstä, ota yhteys Medtronic Diabetes -asiakaspalveluun.

Humalog on Eli Lilly and Company -yhtiön rekisteröity tavaramerkki.
NovoRapid on Novo Nordisk A/S -yhtiön rekisteröity tavaramerkki. 

Enintään 1 tunti

 • Testaus: Tarkista verensokeri (VS) ennen irrottamista
 • Perusannos: Pistoksia ei tarvita
 • Liikunta: Tarkista VS ennen liikuntaa, sen puolessa välissä ja sen jälkeen; seuraa tarkasti 24 tunnin ajan raskaasta liikunnasta. Vähennä annoksia (perus- ja lisäannokset) asianmukaisesti
 • Lisäannos: Kata hiilihydraatit ottamalla pistos (tai ota pumppu uudelleen käyttöön / annostele lisäannos) insuliini-hiilihydraattisuhteen ja VS-arvon mukaisesti. Korjaa korkea VS-arvo ottamalla pistos (pistoksia) (tai ottamalla pumppu uudelleen käyttöön / annostelemalla lisäannos) korjauskaavan mukaisesti. Jos VS > 13 mmol/l, tarkista ketonit

Enintään 4 tuntia

 • Testaus: Seuraa VS-arvoja ennen irrottamista, ennen aterioita sekä 3. ja 4. tunnin kohdalla
 • Perusannos: Ota pistos, joka vastaa väliin jäänyttä perusannosta
 • Liikunta: Tarkista VS ennen liikuntaa, sen puolessa välissä ja sen jälkeen; seuraa tarkasti 24 tunnin ajan raskaasta liikunnasta. Vähennä annoksia (perus- ja lisäannokset) asianmukaisesti
 • Lisäannos: Kata hiilihydraatit ottamalla pistos (tai ota pumppu uudelleen käyttöön / annostele lisäannos) insuliini-hiilihydraattisuhteen ja VS-arvon mukaisesti. Korjaa korkea VS-arvo ottamalla pistos (pistoksia) (tai ottamalla pumppu uudelleen käyttöön / annostelemalla lisäannos) korjauskaavan mukaisesti. Jos VS on yli 13 mmol/l, tarkista ketonit

Yön yli

 • Testaus: Seuraa VS-arvoja ennen nukkumaan menoa ja aseta laite muistuttamaan testauksesta 3–4 tunnin välein
 • Perusannos: Ota neljän tunnin välein pistos, joka vastaa väliin jäänyttä perusannosta
 • Liikunta: Tarkista VS ennen liikuntaa, sen puolessa välissä ja sen jälkeen; seuraa tarkasti 24 tunnin ajan raskaasta liikunnasta. Vähennä annoksia (perus- ja lisäannokset) asianmukaisesti
 • Lisäannos: Kata hiilihydraatit ottamalla pistos (tai ota pumppu uudelleen käyttöön / annostele lisäannos) insuliini-hiilihydraattisuhteen ja VS-arvon mukaisesti. Korjaa korkea VS-arvo ottamalla pistos (pistoksia) (tai ottamalla pumppu uudelleen käyttöön / annostelemalla lisäannos) korjauskaavan mukaisesti. Jos VS on yli 13 mmol/l, tarkista ketonit

Enintään 24 tuntia (tai pidempään)

 • Testaus: Tarkista VS ennen aterioita, 3–4 tunnin välein ja ennen nukkumaan menoa
 • Perusannos: Ota neljän tunnin välein pistos, joka vastaa väliin jäänyttä perusannosta
 • Liikunta: Tarkista VS ennen liikuntaa, sen puolessa välissä ja sen jälkeen; seuraa tarkasti 24 tunnin ajan raskaasta liikunnasta. Vähennä annoksia (perus- ja lisäannokset) asianmukaisesti
 • Lisäannos: Kata hiilihydraatit ottamalla pistos (tai ota pumppu uudelleen käyttöön / annostele lisäannos) insuliini-hiilihydraattisuhteen ja VS-arvon mukaisesti. Korjaa korkea VS-arvo ottamalla pistos (pistoksia) (tai ottamalla pumppu uudelleen käyttöön / annostelemalla lisäannos) korjauskaavan mukaisesti. Jos VS on yli 13 mmol/l, tarkista ketonit

Yli 1 vuorokausi:

 • Testaus: Seuraa VS-arvoja säännöllisesti, jotta voit seurata arvojen kehittymistä mahdollisimman tarkasti
 • Perusinsuliini: Hoidostasi vastaava hoitohenkilöstö voi tarvittaessa määrätä sinulle nopeavaikutteisen insuliinin sijaan pitkävaikutteista insuliinia
 • Liikunta: Tarkista VS ennen liikuntaa, sen puolessa välissä ja sen jälkeen; seuraa tarkasti 24 tunnin ajan raskaasta liikunnasta. Vähennä annoksia (perus- ja lisäannokset) asianmukaisesti
 • Lisäannos: Kata hiilihydraatit ottamalla pistos (tai ota pumppu uudelleen käyttöön / annostele lisäannos) insuliini-hiilihydraattisuhteen ja VS-arvon mukaisesti. Korjaa korkea VS-arvo ottamalla pistos (pistoksia) (tai ottamalla pumppu uudelleen käyttöön / annostelemalla lisäannos) korjauskaavan mukaisesti. Jos VS on yli 13 mmol/l, tarkista ketonit

KESÄAIKA

Pumpun ohjelmointi kesäaikaa varten

Kesäaikamuistutus

Laite ei päivitä automaattisesti kellonaikaa kesäaikaan, joten sinun on tehtävä tämä manuaalisesti kesäajan vaihtuessa. Ajan muuttaminen onnistuu helposti. 


Saat ohjeet napsauttamalla laitteesi mallia seuraavasta luettelosta.

Edellä lueteltujen asiakirjojen avaamiseen tai tulostamiseen tarvitset Adobe Reader -ohjelman. 
Muista myös synkronoida tietokoneesi ja laitteesi kellot, jotta tietojen kellonaika pysyy tarkkana käytettäessä Medtronicin CareLink® Personal -ohjelmistoa tai SolutionsTM-ohjelmistoa pumpun tietojen siirtämiseen. Tukea Windows-tietokoneen kellonajan asettamiseen saat osoitteesta www.microsoft.com.

Tämän verkkosivuston sisältö ja kaikki sen sisältämät tiedot esitetään vain tiedotustarkoituksessa, eikä niillä ole tarkoitus millään tavoin korvata lääketieteen ammattilaisten antamia neuvoja, diagnooseja tai hoitoa. Esitetyt potilaskertomukset ovat yksittäisiin tapauksiin liittyviä kokemuksia. Hoitovasteet voivat vaihdella potilaan mukaan. Keskustele aina lääkärisi kanssa diagnoosista ja hoitoa koskevista tiedoista ja varmista, että ymmärrät nämä tiedot ja noudatat ohjeita huolellisesti. Medtronic ei vastaa vahingoista tai vaurioista, jotka aiheutuvat tai joiden väitetään aiheutuvan suoraan tai välillisesti tämän verkkosivuston sisältämistä tiedoista. Luettelo käyttöaiheista, vasta-aiheista, varotoimista, varoituksista ja mahdollisista haittavaikutuksista on kunkin tuotteen käyttöohjeissa.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl™. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän sivuston osaa ei saa jäljentää tai hyödyntää missään muodossa eikä millään tavoin ilman Medtronic International Trading Sarl -yhtiön lupaa. MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite ja CareLink ovat Medtronic, Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. CONTOUR on Ascensia Diabetes Care Finland Oy:n tavaramerkki.